Конфискуваха Porsche 911 GT3 RS на 22-годишен дрогиран водач, участвал в „гонка“

1407
2022

Германия е единствената европейска страна с участъци от магистралите без ограничение на скоростта – ето защо там незаконните улични състезания са доста разпространени. Незаконна надпревара се е провела и преди няколко дни. Група норвежци привлича погледите в Хамбург, защото карала твърде бързо и на много малка дистанция до другите на пътя. Полицията започва преследване и наршутелите са спрени на юг, движейки се по магистрала A7. Сред автомобилите в групичката било и жълто Porsche 911 GT3 RS — леко модифицирано, поне отвън.

Водачът на GT3 RS е бил под въздействието на наркотични вещества

Спойлерите на предната броня не са серийни, не е ясно дали мощността на автомобила не е била повишена. Но дори и наличните от завода 520 к.с. и максимален въртящ момент 470 Нм не са подходящи за млади шофьори – а водачът на въпросното GT3 RS е бил само на 22 години.

При това младият мъж е бил под въздействието на наркотици. Поради тази причина жълтото Porsche с характерната за състезания декорация върху капака и отстрани е конфискувано и сега стои на паркинга в участъка на магистрална полиция Бад Херсфелд.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин