Конфискуваха Koenigsegg One:1 и Lamborghini Veneno

Колите са собственост на вицепрезидента на Екваториална Гвинея и са иззети от властите в Швейцария


3
ное.
2016

Екваториална Гвинея е малка страна в Централна Африка с население под 1 млн. души. Няколко десетилетия африканската държава е управлявана от диктаторския режим на президента Теодоро Обианг Нгуема Мбасого, който идва на власт с военен преврат през 1979 г. И за разлика от други бедни райони на Черния континент тук има много нефт, продажбите от който попадат в ръцете на диктаторската фамилия.

Може би нямаше да любопитстваме за тези факти, ако не бяхме попаднали на новината, че синът на президента, който всъщност заема поста вицепрезидент, притежава коли като Koenigsegg One:1, Lamborghini Veneno, Maserati MC 12, Bugatti Veyron 16.4 и много други в този клас.

Koenigsegg One:1

Обианг Манге ще трябва да се сбогува с Koenigsegg One:1 (един от 7-те произведени в света) и Veneno Roadster (един от 7-те сглобени екземпляра), както и с Bugatti Veyron Super Sport. Швейцарските власти ги конфискуваха в Женева тази седмица. Ако се чудите защо, обвинението е корупция и екстравагантен начин на живот с държавни средства.

През 2011 г. синът на африканският дикатор е с флотилията от суперколи в Париж, където властите също го подгонват и конфискуват автомобилите му. Впоследствие машините са продадени на търг срещу 4,1 млн. долара. Същото се случва и с именията му в Лос Анджелис. Обианг Манге има забрана за влизане във Франция и САЩ.

Lamborghini Veneno Roadster

Екваториална Гвинея е един от най-големите производители на петрол в Африка, като ООН алармира, че половината от населението няма достъп до чиста питейна вода, а гражданските и човешките права са „най-лошите от най-лошите“. 20% от децата умират преди да достигнат 5-годишна възраст. Страната е известна със своята корупция, бедност и репресии, в която големият петролен износ финансират живота само на няколко души във властта.

Още по темата

Card image cap
Малката серия на Jaguar XKSS вече е разпродадена

14
юни
2016

Всичките девет оригинални суперспортиста от 50-те години XKSS, които бяха произведени наново от Jaguar в средата на 2016 година, вече са продадени. За внушителни суми!

Card image cap
Astra-та от Top Gear на аукцион

23
дек.
2015

Почитателите на TG познават много добре този червен Vauxhall. Toй е последният автомобил, с който звезди като Хю Джакман и Уил Смит въртят обиколки в хитовото британско предаване. Сега той ще бъде продаден на аукцион

Card image cap
Hyundai i30 (2017): ново поколение на бестселъра

10
авг.
2016

Hyundai показва официални снимки на детайли от новия i30. Конкурентът на VW Golf и Ford Focus ще се появи в следващото си издание през 2017 г., вероятно и като хибрид

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: