Константин Маршавелов с победа на “Писта Стара Загора”

2709
2020

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов спечели третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта в серия “Макси”. Състезанието се проведе на “Писта Стара Загора”, а действащият шампион се пребори с Илия Царски и Пламен Камбуров за победата в града под липите. Това е трета поредна победа за Маршавелов през този сезон от проведените три състезания. С този резултат пловдивчанинът продължава да бъде лидер в шампионата с пълен актив от точки.

За разлика от квалификациите в събота, днес състезанията се проведоха при слънчево и сравнително топло време, което бе повод за много публика около трасето на източния пътен възел на града. В най-чаканата серия – “Макси”, Константин Маршавелов потегли от първа стартова позиция, след като в съботните квалификации записа най-добро време – 1:23.194 мин. От втора позиция стартира Пламен Камбуров, след като времето на Васко Въжаров бе анулирано, тъй като автомобилът му се оказа по-лек от допустимото в квалификациите вчера. Трети стартира Илия Царски, а четвърти и пети – Румен Киров и Камен Василев. Маршавелов стартира добре и влезе първи в завой номер 1, а след него Камбуров и Царски. Тримата се движеха в пакет и се откъснаха пред останалите. В края на втората обиколка Камбуров успя да изпревари Маршавелов и да поведе колоната. Две обиколки по-късно, в последния обратен завой Маршавелов и Царски успяха да изпреварят Камбуров. До края на състезанието петкратният шампион на България успя да отвори разлика от няколко секунди пред Царски и да види първи карирания флаг.

В трето поредно състезание отборът на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг Тийм спечели първото място в отборното класиране, след победите на Константин Маршавелов в серия “Макси” и тази на Иван Влъчков в серия “Туринг”. Следващото състезание за Константин Маршавелов ще бъде след три седмици 17-18 октомври, когато ще се проведе четвърти кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта на “Писта Хасково”.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин