Константин Маршавелов готов за първия кръг от пистовия шампионат

31 заявки подадени за старта на писта „Дракон“ този уикенд

2104
2016

Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) ще вземе участие в първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, който ще се проведе на писта „Дракон“ през този уикенд.

През минали сезон Маршавелов завърши на второ място в генералното класиране зад Пламен Камбуров, след спечелени 4 победи през сезона. Проблеми с техниката в последния старт за 2015 г., който също се проведе на трасето край Калояново, попречиха на пловдивчанина да защити титлата си от предходната година.

През този сезон двукратният шампион на България отново ще се радва на подкрепата на „Омникар България“, официален вносител на японските масла Eneos.  “Подготовката за първия старт върви по план. Автомобилът е готов за състезанието, всички настройки по него са направени. Аз също се подготвям, като тренирам по няколко пъти в седмицата на Калояново. ” сподели двукратният първенец на страната ни преди състезанието.

На „Дракон“ Маршавелов ще срещне конкуренция най-вече в лицето на Пламен Камбуров и Илия Царски – и двамата с Mitsubishi Lancer Evo IX. Царя счупи скоростна кутия по време на планинско „Благоевград“ и до последния момент преди старта екипът му ще трябва да работи по колата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин