Комфортни употребявани автомобили: Mercedes S-клас (W 222)

0507
2024

Динамични характеристики, ефективност или дизайн – тези неща играят второстепенна роля в този случай. При тези употребявани автомобили важни са най-вече комфортът и удобствата

Mercedes S-клас (W 222): магически комфорт по всяко време

период на производство: 2013-2020 г.

мощност: от 231 до 630 к.с.

цени на старо: от 58 000 лв.

Създателите предричаха вълшебен комфорт на окачването и най-накрая оборудваха новата S-класа с екстра, която дълго време оставаше несбъдната мечта, но предизвика фурор години преди това в прототип на Lexus: стерео камера сканира пътната настилка пред Benz-а и подготвя амортисьорите за това, с което скоро ще трябва да се справят, за да елиминират почти напълно ударите и вибрациите. Техническа кулминация с приказното име „Magic Body Control“, който беше далеч по-малко впечатляваща на практика, отколкото когато четях прессъобщението. Много по-впечатляваща бе фината настройка на търкалящия се скъпоценен камък, защото дори и с по-конвенционалното окачване Airmatic, двутонният модел поглъща умело почти всички неравности и дупки на пътя.

Дори и при остри павета изглежда така, сякаш някой изглежда бързо е поставил дебела изолационна подложка между гумите и пътната настилка. Тъй като Mercedes също са вложили много хитрост в усъвършенстването на въздушното съпротивление, на задната седалка членовете на управата необезпокоявано мечтаят за следващия бонус дори и при скорост 200 км/ч. Rolls-Royce или Bentley определено не могат да се справят по-добре.

Слаби страни: голямата загуба на стойност притеснява само първите собственици на автомобила. По тази причина те обаче не трябва да пренебрегват поддръжката заради това. Бензиновите двигатели V6 и V8 M 276 и M 278 са известни като проблемни заради ангренажната си верига. Най-често в моделите 500 и 560. Същото важи и за M 157 (S 63 AMG) – ремонтът понякога струва наистина скъпо. Някои собственици се дразнят от шума, навлизащ през панорамния покрив. Естествено, след като иначе е адски тихо.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин