Комфортни употребявани автомобили: Audi Q7 (4M)

2806
2024

Динамични характеристики, ефективност или дизайн – тези неща играят второстепенна роля в този случай. При тези употребявани автомобили важни са най-вече комфортът и удобствата

Audi Q7 (4M): шедьовърът на Audi

период на производство: от 2015

мощност: от 218 до 507 к.с.

Цени на употребяваните екземпляри: от 54 000 лв.

Предлага се от почти девет години и не се предвижда смяната му. Наскоро Audi представи още едно обновление на Q7. Техническото ядро ​​остава същото, няма сериозни промени. Към днешна дата неговите конкуренти все още не могат да достигнат нивото на Инголщатския майстор; в сравнителните тестове второто поколение на Q7 обикновено се оказва категоричен победител. Подобно на ван пространство, изненадващо пъргава динамика, лесно управление на кокпита и последователна ергономичност – всичко това дава малко основания за критики. Особено пък впечатляващият комфорт. Много добра фина настройка на окачването: повечето клиенти са избирали адаптивното въздушно окачване, което се доплаща и работи изключително балансирано.

През 2015 г. се предлагат и задни завиващи колела колела, които не само правят петметровия колос още по-пъргав, но и доста приятен приятен за управление. Впечатляващо: с ниво на шум в купето от само 67 децибела при 160 км/ч, Q7 все още е сред десетте най-добри коли, които някога сме тествали – модерните електрически седани като BMW i5 също не са по-тихи.

Слаби места: не само цените на употребяваните са стабилни, но и разходите за износване на гуми и спирачки, поддръжка и резервни части също са от най-висок клас. Ако блокът за управление на MMI се повреди, което се случва рядко, но все пак е възможно, също трябва да приготвите четирицифрена сума. При екземпляри с повече от 200 000 километра пробег – не е необичайно при като цяло здравия 3.0-литров TDI – трябва да обърнете внимание на смяната на ангренажната верига, която е монтирана отзад – работата отнема 25 часа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин