Комфортният космически кораб X7 транспортира и масажира

1205
2023

Товарач, спътник за дълъг път и просторен автомобил: BMW X7 xDrive40d има много лица. Така се представи SUV-ът в теста ни във всекидневието.  

„Това е космически кораб на колела“, казва жена ми Юлия, когато паркирам пред дома ни автомобилът за тест във всекидневието на  AUTO BILD BMW X7. Дали е заради футуристичната предница с тесните фарове или заради огромните „бъбреци” – тя не ми каза.

След това се качва на мястото отпред вдясно и хвърля поглед назад през рамото си – понятието „космически кораб” не изглежда неточно: в X7 могат да се поберат седем души. С нашето куче Еви ние сме само трима.

BMW X7 паркира в добра компания

Големите SUV-ове не са рядкост в нашия квартал в Хамбург Харвестехуде: на нашата улица има Mercedes G 63 AMG, Range Rove Sport и други.

Първите планове на Юлия за X7: „Можем да се отървем от всички чували със стари дрехи“, предлага тя. „А след това ще посетим новородения ни племенник в Берлин.“ – „Хубава идея“, отговарям аз.

Зад втория ред седалки има страшно много място

За натоварването на 17 (!) пълни догоре чувала с дрехи просто трябваше да сгънем третия ред седалки, така от 326 вместимостта на багажника се увеличи на 750 литра – с натискане на бутон, както е подобаващо за автомобил за 130.000 евро. Честно казано дори забравих за няколко дни, че чувалите са в багажника. Сетихме се чак, когато тръгнахме с приятели на ресторант и ни потрябваха всички седалки.

Култивиран редови 6-цилиндров двигател, първокласно окачване

„Също толкова комфортно е, колкото и в първа класа за експресния влак“, казва Юлия (на ръководна длъжност в германските железници), по време на пътуването ни от Хамбург до Берлин. Убедителни ѝ показвам бутона за функция за масаж на седалката ѝ с надеждата, че ще я убедя, че тук дори е по-добре.

Освен това сравнително разната магистрала ми помага. Тъй като с това X7, с неговия мощен и култивиран редови 6-цилиндров двигател и първокласното му окачване мога да се движа дори по-бързо от експресния влак за големи участъци от пътя – със 180 км/ч. Въпреки това моята съпруга не е убедена в предимствата на модела от Мюнхен в сравнение с влаковете. Все пак накрая казва: „Беше едно много спокойно пътуване от врата до врата.“ Моят шурей пък е доста впечатлен от автомобила – като станал току-що татко той търси голямо комби.

ИЗВОД

Прекрасни преживявания във всекидневието, няма критики. BMW X7 предлага всичко в излишък: комфорт, гъвкавост, сигурност и най-вече място. Освен това е от друга планета – успява да неутрализира законите на физиката с теглото си от 2,6 тона. Може би X7 е перфектният космически кораб.

Статус на връзката

До работа и обратно: при разстояние до работата от само 3,5 км имам лоша съвест. – точки: 2 от 5
Пазаруване: перфектен за строителния хипермаркет, иначе е голям за града. – точки: 4 от 5
Транспортни дейности: достатъчно място за нещата, ако се пренасяте. – точки: 5 от 5
Отпуска: със сгънати седалки може да замести хотела. – точки: 5 от 5
Хоби: X7 е символът на Sport Utility Vehicle. – точки: 5 от 5
Семеен живот: сигурен, комфортен и с място за седем души. – точки: 5 от 5

НАКРАТКО

Какво ще кажат съседите, когато се появя с автомобила? 

Нищо! Това е просто BMW X7 …

Защо бих препоръчал автомобила на най-добрия си приятел?

Ако има пет деца…

Какво ще запомня? 

За тези пари други хора биха си купили къща.

Технически данни и цена:

• двигател: R6 дизелов, Twinturbo, мек хибрид
• мощност: 259 кВт. (352 к.с.)
• Д/Ш/В: 5181/2000/1835 мм
• вместимост на багажника: 326/750/2120 литра
• ускорение: 0–100 км/ч за 5,9 секунди
• максимална скорост: 245 км/ч
• разход на гориво (по WLTP): 7,7 до 8,6 литра дизел/100 км
• цена: от 208.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин