Компактни комбита с дизелов двигател: Ford е по-добър от VW и Opel

Golf VI има абонамент за победи в сравнителните тестове - но не е препоръчителен като употребяван автомобил

0606
2017

ВЪПРЕКИ БУРНИЯ УСПЕХ НА SUV-OBETE : Компактните комбита са все така тьрсени от фирмите и семействата, най-вече с дизелов двигател. Разумна покупка е автомобилът, върнат от лизинг. През първите три години автомобилите губят около половината от цената си като нови – а това означава много изгодни оферти . В сравнението на употребявани автомобили на АUТО BILD участват Ford Focus III Turnier, Opel Astra J Sports Tourer и VW Golf VI Variant с базови дизелови двигатели и най-ниското ниво на оборудване . Автомобилите са на възраст между 4 и 5 години, пробегът им е около 100 000 километра, поддържани са редовно и нямат технически проблеми. Кой ще победи? Тук това зависи не само от обичайните критерии при тестовете на нови автомобили на AUTO BILD. За купувачите на употребявани автомобили от решаващо значение са разходите, дори и след покупката. Поради това в оценката участват и важни точки от АUТО BILD и TUV през 2015 година, и броят на жалбите в нашата пощенска куrия за оплаквания. А категоричният краен резултат доста ни изненада.

3. VW Golf 1.6 TDI Trendline Variant

ГУБИ ФОРМА С НАПРЕДВАНЕ НА ВЪЗРАСТТА

GOLF OT ДЕСЕТИЛЕТИЯЕ НА ВЪРХА В СТАТИСТИКИТЕ на продажбите в Германия – и най-често е и на стьлбичката на победителите в сравнителните тестове. Но защо ката употребяван автомобил
Golf VI се класира на последното трето място.  Първа причина: пред ТUV в категорияrа на 3-годишните автомобили Golf VI се клаасира на 38-0 място (от 129) – Focus III обаче е на 8-о място, а Astra J е на 25-0.
Втора причина: в пощенската ни кутия за оплаквания има жалби от 594 читатели за проблем и с техния Golf VI. Пpи Astra J са 43, а при Focus III само 10.

ТОВА НИ ДРАЗНИ

Golf VI Variant се произвеждаше от май 2009 до април 2013 година. Основните проблеми създават двигателите, най-вече с двата бензинови 1.2 TSI и 1.4 TSI: блокиралите обтегачи и ниското качество водят до прескачане на ангренажната верига. Резултатът често е тотална повреда на двигателя. Бъдете внимателни при тракащи звуци при студен старт, спадане на мощността и светеща контролна лампа на двигателя. Най-честите забележки на TUV са течовете на масло, блокиралите задни спирачни апарати и разбитите тампони на задното окачване. Проблемите на TDI като течове от горивопроводите за високо налягане (2.0 TDI) и дефектните управляващи блокове (1 .6 ТDI) бяха отстранени от VW в рамките на сервизни акции.

DSG
Износени фрикциони и тракащи звуци при 7-степ. DSG, както и проблеми с превключването при 6-степ. DSG (5/2009-7 /2009, решението е ъпдейт на софтуера).

Горивопроводи
При 2.0 TDI между 10/2008 и 11/2010 от вибрациите се пукат горивопроводите за високо налягане.

Управляващ блок на двигателя
При 1.6 TDI, произведени през 2010 и 2011 година, може да има проблеми със стартирането на двигателя при ниски температури. От VW отстраниха проблема в рамките на сервизна акция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин