/ Комби срещу SUV: Ceed SW или Sportage е по-добър?

Комби срещу SUV: Ceed SW или Sportage е по-добър?

Никакъв шанс за Sportage. Компактният SUV от Корея не може да размъти водата на своя комби събрат. Удобната и просторна задница на SUV-а е надцакана от Sportswagon с малко повече място отпред и наистина много повече място в багажното отделение. Въпреки че Sportage разполага със съвсем прилична вместимост от 439 до 1428 литра, Ceed определено го бие с от 625 до 1694 литра. При шофирането комбито също се представя по-добре. Разполагащият със 136 к.с. дизелов двигател с 48-волтова бордова мрежа не се затруднява изобщо в Ceed – това не важи само в случаите, когато багажникът е пълен догоре. Sportage се справя малко по-трудно с всекидневието, като когато и той е натоварен догоре, разликата става по-голяма. По отношение на цената Ceed e значително по-изгодният от двата модела – и то с около 4000 лева. SUV-ът обаче предлага по-модерни екстри като трафик информация в реално време.

КОМБИ

Приятно прегледен кокпит, който не разсейва водача, багажникът е превъзходно просторен и практичен

SUV

Прегледен кокпит с въртящи се превключватели и бутони за важните функции, товарният отсек е по-малък само в сравнение с този на SW

ИЗВОД

По-добри динамични характеристики при минимално по-нисък разход на гориво и повече място в багажника са в полза на комбито. Високата позиция на седене в SUV-а не може да компенсира това.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин