Комбита с много мощ за жълти стотинки

Употребяваните комбита трябва да са изгодни и практични - но това често е за сметка на радостта от шофирането. Но не и при мощни варианти

1906
2017

Какъв автомобил си представяте, кагато мислите за боботенето на празен ход на V8? Расов спортен автомобил, американски класик от 50-те години? Едва ли изобщо ще ви хрумне да помиелите за делово семейно комби от 90-те години. Но точно те в момента са екстремно изгодни: можете да купите V8-комби ката Audi А6 4.2 Avant (Тур 4В, 1999-2005), BMW 54oi Touring (Тур Е39, 1998-2004), Mercedes Е 420/ 430 Т (Тур S 210, 1996-2002) или Volvo 960 с 3-литров редови шестцилиндров мотор (1990- 1998). Все автомобили, които са оборудвани богато и осигуряват динамика и голям простор. И които като нови са стрували шестцифрени суми. Но защо тези пращящи от мощ комбита са толкова изгодни на старо? Това често се дължи на високия пробег и износването – но невинаги. Но при тези луксозни автомобили ниският пробег не е гаранция за добро състояние: първо, той може лесно да бъде манипулиран, и второ, не казва нищо за редовната поддръжка. Например: Audi и BMW в това сравнение имат сходен пробег от около 200 000 километра. На външен вид състоянието на двата автомобила е приемливо, но в техническо отношение BMW е много подобро: само смяната на ангренажния ремък, новите спирачни дискове отпред и четирите нови rуми при Audi ще струват около 6000 лева, докато при 54oi това не се налага – поддържано е редовно. Точно това е от решаващо значение при покупка, защото и при четирите комбита занемарената поддръжка може да ви струва много повече от цената на автомобила. Който сериозно се замисля за V8-комби, не трябва да, позволява да бъде примамен от изгодната цена . На пазара има много „прелъстителни“ и „напудрени “ екземпляри с „върнат“ километраж, понякога с газова уредба, която много често не функционира добре. Всички тези модели не са никак икономични, дари и Volvo с 6 цилиндъра и механична скоростна кугия при „галене“ на газта трудно ще слезе под 12 л/100 км. Тези четири комбита са за онези водачи, за които мощностrа, просторът и луксът са по-важни от ниския разход на гориво.

Audi A6 4.2 Avant Quattro: занемарено 4×4 комби 

Сигурно на пътя: благодарение на серийното двойно задвижване Audi предлага най-доброто сцепление.

A6 4.2 Avant с двойно эадвижване, Тiptronic, луксозно оборудване и 300 к.с. за по-малка от 10 000 лева- тази оферта ще привлече не само феновете на Audi. Но това V8-комби е типичен представител на своя клас: на пръв поглед атрактивно, но на втори -ужасно занемарено. Перленото лаково покритие Nogaroblue не е оригинално, както се вижда от стичането на боята и „портокаловия“ ефект. Висящата врата на водача и износените превключватели ни карат да се съмняваме в обявения пробег. Поглеждаме в сервизната книжка и всичко ни става ясно: последното обслужване е при пробег 102 356 км преди 7 години. Налагащата се скоро смяна на ангренажния ремък ще струва около 2400 лева, стъклоповдигачът отпред отляво не работи, всички гуми и предните спирачни дискове са износени – това е само малка част от списъка с предстоящи ремонти. Това А6 е подходящо само за онези, които обичат да майсторят.

Багажникът с вместимост от 1590 литра е на нивото на BMW

Изискан интериор, видимо износване

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин