Колко място има в GLB?


14
юни
2019

Mercedes GLB напомня на външен вид на умален GLS. Кокпитът му обаче изглежда като този на B-клас. Единствените разлики са малките промени по арматурното табло и централната конзола. Масивните дръжки на вратите са от алуминиеви тръби.  

Ако поръчате опционалното двойно задвижване, то в инфотейнмънт системата MBUX ще разполагате с точка от менюто „Offroad“. Неща, които придават на GLB солидна доза приключения в сравнение с B-клас.

За не малко клиенти важно ще е и пространството отзад в новия GLB. качването на втория ред става лесно – заради високите седалки. Лица с ръст от над 1,85 метра ще трябва леко да се наведат, ако седят на задната седалка. Предлаганото място отзад е щедро. 

Пространството за краката отзад е достатъчно, дори и отпред на седи висок водач. С още повече място ще разполагате с опционалната гъвката задна седалка. Тя може да се регулира по дължина с до 14 сантиметра – девет напред и пет назад. Допълнителен комфорт ще имате с регулиращия се на 8 степени наклон на облегалката.

Ако доплатите 2000 лв., освен гъвкавия втори ред седалки, ще получите и трети ред с две отделни седалки. Качването става лесно благодарение на функцията Easy-Entry. Тук обаче удобно могат да седят само лица с ръст до 1,68 метра.

С опционалния трети ред седалки багажникът разбира се не е голям, но благодарение на ниския си товарен ръб може да бъде лесно натоварен. Ако третият ред седалки не ви е необходим постоянно, можете да го приберете в пода на багажника. Вместимостта на багажника на GLB е между 560 и 1755 литра.

С дължина от 4,63 метра и опционално седем места GLB е доста практичен SUV. Цената на новия модел на Mercedes dem стартира от около 68 000 лв. 

Още по темата

Card image cap
Jaguar i-Pace: изпробвахме електрическата „котка“

15
мар.
2017

Първият Jaguar на ток получава 400 к.с. и максимален въртящ момент 700 Нм. AUTO BILD изпита SUV-a i-Pace

Card image cap
Аudi Q7 e-tron quattro: SUV-ът с много лица

2
окт.
2017

Екологичен, спортен и комфортен: „хибридният” Q7 със зареждане от контакта е всестранен талант и въплъщава в себе си фойерверк от високи технологии

Card image cap
С какво ви привлича Opel Zafira ?

19
сеп.
2016

Дали новият Opel Zafira наистина е перфектният автомобил за пътуване на дълги разстояния? Тест за практичност с возене на пасажери

Card image cap
Сравнителен тест на новия Opel Mokka X със Suzuki Vitara и Škoda Yeti

25
дек.
2016

С Mokka Opel се сдоби с хит, който завладя сърцата на почитателите. Притежава ли освежената Mokka X същия аромат на победител?

Card image cap
Трите кабриолета на сезона: За кого бие сърцето на Юлия?

26
юли
2016

Първо излизане навън с най-красивите кабриолети на годината. Измерихме наново небето и хоризонта

Card image cap

В последния брой:

Архив >