Колко място има в GLB?

1406
2019

Mercedes GLB напомня на външен вид на умален GLS. Кокпитът му обаче изглежда като този на B-клас. Единствените разлики са малките промени по арматурното табло и централната конзола. Масивните дръжки на вратите са от алуминиеви тръби.  

Ако поръчате опционалното двойно задвижване, то в инфотейнмънт системата MBUX ще разполагате с точка от менюто „Offroad“. Неща, които придават на GLB солидна доза приключения в сравнение с B-клас.

За не малко клиенти важно ще е и пространството отзад в новия GLB. качването на втория ред става лесно – заради високите седалки. Лица с ръст от над 1,85 метра ще трябва леко да се наведат, ако седят на задната седалка. Предлаганото място отзад е щедро. 

Пространството за краката отзад е достатъчно, дори и отпред на седи висок водач. С още повече място ще разполагате с опционалната гъвката задна седалка. Тя може да се регулира по дължина с до 14 сантиметра – девет напред и пет назад. Допълнителен комфорт ще имате с регулиращия се на 8 степени наклон на облегалката.

Ако доплатите 2000 лв., освен гъвкавия втори ред седалки, ще получите и трети ред с две отделни седалки. Качването става лесно благодарение на функцията Easy-Entry. Тук обаче удобно могат да седят само лица с ръст до 1,68 метра.

С опционалния трети ред седалки багажникът разбира се не е голям, но благодарение на ниския си товарен ръб може да бъде лесно натоварен. Ако третият ред седалки не ви е необходим постоянно, можете да го приберете в пода на багажника. Вместимостта на багажника на GLB е между 560 и 1755 литра.

С дължина от 4,63 метра и опционално седем места GLB е доста практичен SUV. Цената на новия модел на Mercedes dem стартира от около 68 000 лв. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин