Колите на 80-те години: Mercedes 300 CE

1710
2018

Средният клас на Mercedes от 80-те години днес е непопадащ в нито едни клас автомобил. С оглед на фините си екстри Mercedes 300 CE се разпознава като член на високия клас автомобили.

 

Да, така е през 80-те години, както и в началото на 90-те години. Тук алуминиевите джанти са част от серийното оборудване.

Без извивка: капакът на багажника под скосеното задно стъкло.

За разлика от седана зад раменете на водача се образува изпъкнала част за предпазния колан.

Първият собственик на автомобила е изминавал с този Mercedes под 1000 километра годишно, но е седял върху електрически регулиращи се седалки с кожена тапицерия.

Панелът с превключвателите: тъй като другите символи на статус са табу, възможно по-големият брой бутони на централната конзола и системата за почистване на фаровете се превръщат в знак за благосъстояние. Лепенката е типична за 80-те години.

Стрелката на скоростомера на Mercedes 300 CE достига 100 км/ч за 7,7 секунди. Максималното темпо е 220 км/ч.

През дългите врати към задната седалка могат да се промъкнат максимум двама пасажери.

Редовият 6-цилиндров двигател звучи нежно и плътно, като осезаемо напомня за себе си,щом колата вдигне обороти.

На пазара все по-често се появяват Coupé-та от първа ръка с малък пробег както нашият тестов екземпляр. Понякога историята им звучи правдоподобна и може да бъде доказана. За такива автомобили обаче се искат екстремни суми. Кола от трета ръка за три пъти по-малко пари също е нелош избор, стига техниката и каросерията да са в добро състояние.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин