Колекция, посветена на Антоан Дьо Сент-Екзюпери – с DS AUTOMOBILES всяко пътуване се превръща в мечта

1705
2024

„С моделите от новата колекция „Antoine de Saint Exupéry” марката демонстрира своята същност – DS Automobiles притежава душевност, която ни различава от останалите. Тази разлика се постига чрез невидимите за очите неща – с поетичния дух, с връзката на основата на споделените ценности, чрез общото въображение. И разбира се, на първо място е Франция с нейната култура, любовта към храната, вкусът към красотата, усетът към детайла и, както подобава – духът на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Духът на пътешествията, на откритията, духът на авангарда. Всичко това може да се открие в реактивния Конкорд, във високоскоростните влакове TGV и в легендарния DS от 1955 година с неговия авангарден коктейл от комфорт, дизайн и технологии. Всички тези ценности ще откриете и в моделите от новата колекция „Antoine de Saint Exupéry Collection“.

Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на DS Automobiles

DS Automobiles продължава своята ежегодна традиция за представяне на нови тематични колекции, следвайки каноните в света на висшата мода. Уникалните по своя характер предложения на марката са ярък израз на реномето на марката и въплъщават ценностите на DS Automobiles.

Колекцията 2024 е блестяща проява на почит към един от символите на френската история. Към един невероятен човек, едновременно поет и пътешественик, автор и герой – Антоан дьо Сент Екзюпери.

Неговите истории си остават нестихващ извор на вдъхновение в продължение на поколения, за да се превърнат и в основа на трите нови модела в колекцията, чиито характеристики са свързани с четири от великите произведения на Антоан дьо Сент Екзюпери – „Малкият принц“, „Южна поща“, „Цитадела“ и „Нощен полет“.

„Нашите специални колекции са очевидна препратка към света на висшата мода. Всяка година те ни дават възможност да отразим ценностите на марката и да илюстрираме най-доброто от нашите знания, опит и умения, демонстрирайки плода на своето вдъхновение под формата на ексклузивна гама от модели.“

Аньес Тесон-Фаже, продуктов директор на DS Automobiles

Антоан дьо Сент-Екзюпери – многоликият герой, превърнал се в легенда

Убеден хуманист, неповторим разказвач, опитен летец, учен и художник… Антоан дьо Сент-Екзюпери е истинска легенда в не една и две области и за не едно поколение. Още от средата на XX век той се превръща във въплъщение на духа на приключенията, творческата енергия и човешкото състрадание чрез своите литературни творби и се прочува с въздушните си подвизи.

Още от най-ранна детска възраст Антоан дьо Сент-Екзюпери се влюбва необратимо в небето и неговите съзвездия.

Впоследствие Антоан дьо Сент-Екзюпери започва и развива кариерата си на авиатор като пилот на различни авиокомпании и превозвачи. Многобройните му самостоятелни приключения, сред които и нощни полети над необятната пустиня Сахара се превръщат в плодотворен извор на вдъхновение за литературното му творчество. Пътешествията из небесните простори подхранват въображението му и водят до създаването на много от най-забележителните му произведения, сред които „Южна поща“ и „Нощен полет“.

С излизането на „Малкият принц“ през 1943 година, Антоан дьо Сент-Екзюпери окончателно завладява сърцата на хората по целия свят. Тази романтична приказка, украсена със собствените му илюстрации, разказва вълнуващата история на млад принц от далечна планета, който се среща с авиатор, приземен и изгубен в парещите пясъци на пустинята. Чрез приключенията на своя малък принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери разкрива своя забележителен поглед към универсални теми като любовта, приятелството, самотата и търсенето на смисъл, завладявайки с магията си милиони читатели в глобален мащаб. Съвсем неслучайно „Малкият принц“ на Екзюпери се превръща в най-превежданата литературна творба в историята.

По време на Втората световна война Антоан дьо Сент-Екзюпери се включва като французин в съюзническите сили под американско командване и загива по време на въздушна разузнавателна мисия на 31 юли 1944 година, когато самолетът му пада и потъва край бреговете на Средиземно море.

Въпреки трагичното преждевременно прекъсване на жизнения му път, наследството на Антоан дьо Сент-Екзюпери продължава да живее чрез вечните му произведения. Като писател той пресъздава с изключителен финес и любов същността на човешките отношения и настроения, а подвизите му като авиатор ще бъдат запомнени завинаги като въплъщение на духа на приключенията и смелостта. Неговата хуманна житейска философия, която буквално струи от страниците на „Малкият принц“ и днес среща отзвук и рабиране сред читателите от всички сфери на живота. Какъв по-прекрасен начин за напомняне и увековечаване на най-важното за всеки човек – на любовта, приятелството и великолепието на света около нас. Така, с целия си живот и творчество, Антоан дьо Сент Екзюпери се превръща в неоспорим и безсмъртен символ на желанието на човечеството да се докосне до звездите.

Плод на вдъхновението, почерпено от тази френска културна легенда, нейното творчество от световна величина и споделената страст към приключенията, DS Automobiles обедини сили със Saint Exupéry – d’Agay, представляващо наследниците и притежателите на правата на творбите на Антоан дьо Сент-Екзюпери, за да създаде моделите от новата колекция „Antoine de Saint Exupéry”. В резултат на това забележително сътрудничество, на бял свят излизат три изключителни по своя характер автомобили, всеки от които разказва своята история в емблематичния стил на Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Колекцията „Antoine de Saint Exupéry” – три вдъхновяващи модела

Колекцията „Antoine de Saint Exupéry” обхваща моделите DS 3, DS 4 и DS 7 и ги обединява под изключителен по рода си, емблематичен стил, неразривно свързан с историята на пътешественика. С нея марката отдава своята почит към гения по случай 80-годишнината от неговата гибел.

Всички модели се отличават с новия специален цвят „Нощен полет“ – специално разработено перлено лаково покритие, чиито пигменти създават фини златисти отблясъци, напомнящи звездното небе на разсъмване.

Атмосферата в интериора възражда стила на авиаторите от първата половина на XX век с акценти като тапицериите от издръжлива естествена кожа в топъл нюанс Criollo Brown Nappa и за пореден път илюстрира уникалните умения и желание на DS Automobiles за използване на красиви материали. Фината кожа е съчетана с изцяло нова техника за бродиране върху облицовката на арматурното табло, която напомня за кондензационните следи от полета на самолетите в небесната синева.

Обликът на ексклузивната колекция „Antoine de Saint Exupéry” се допълва и от емблемите във външността и интериора, както и от табелките на праговете на вратите с цитати и рисунки, заимствани от вдъхновяващите произведения на Антоан дьо Сент-Екзюпери и неговия подпис, придружен от скициран силует, наподобяващ самолетен фюзелаж. Графичното изображение на пропелера в средата на свой ред напомня на звезда, която може да служи като пътеводна за авиаторите и изобщо за всички хора, поели по своя път.

„Връщайки спомените си към Антоан дьо Сент-Екзюпери, ние неминуемо се сещаме за „Малкият принц“. И във всеки от нас изниква представата за звезда. Почерпихме вдъхновение именно от нея и я включихме като графично изображение в декорациите и върху вътрешните и външните емблеми. Едновременно с това екипът работи и върху подходящата интерпретация и адаптация на рисунките на Антоан дьо Сент-Екзюпери.“

Тиери Метроз, главен дизайнер на DS Automobiles

В чест на премиерата на новата колекция, първите осемдесет клиенти в Европа ще получат сертификат с името на звезда.

DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY – “За тези, които пътуват, звездите са водачи”, „Малкият принц”

Първият модел в колекцията – DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY е с цитат от книгата „Малкият принц“ – творба с универсално значение и ярко хуманистично послание, призната за най-превежданото в света литературно произведение.

DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY осигурява изключителен комфорт с изпълнението на интериора OPERA с тапицерии в кафява естествена кожа Criollo Brown Nappa и специални облицовки на арматурното табло и вратите. Сатенените бродерии очертават контурите на падаща звезда, а емблематичните за марката перлени шевове са издържани в цвят Terre de Cassel. Изискаността на интериора е подчертана и от кожената облицовка на капака на въздушната възглавница.

Върху панелите на праговете на предните врати се чете заимстваният от „Малкият принц“ цитат „За тези, които пътуват, звездите са водачи“, придружен от рисунка на автора.

Външността на моделите от колекцията ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY се откроява с елегантните емблеми на предните врати и централните капачки в цвят „Night Flight“ на 18-инчовите джанти в дизайн NICE.

Оборудването включва също система за достъп и стартиране без ключ Proximity Keyless Entry & Start, отопление на седалките и онлайн навигация с DS IRIS SYSTEM и достъп до ChatGPT.

DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY е част от мултиенергийната гама на марката и се предлага във варианти със 100% електрическо задвижване E-TENSE, HYBRID, както и в бензинова PureTech 130 и дизелова BlueHDi 130 версия.

Външното лаково покритие се предлага в трите цвята Night Flight, Crystal Pearl и Perla Nera Black в комбинация с черен покрив.

DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY – “Но звездите отмерват за нас истинските разстояния”, „Южна поща”

Устремен към приключения и подчертано динамичен, DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY следва посланието на цитата от „Южна поща“ – първата публикувана книга на автора, символизираща смелостта, свободата и верността на човека към света на буквите и на небето.

Със своя интериор Criollo Brown OPÉRA, декориран с ексклузивни елементи и материи, DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY демонстрира най-доброто от традициите и уменията на DS Automobiles. Кожената облицовка на арматурното табло кожата впечатлява с двойните шевове Criollo и Terre de Cassel, като декоративните шевове Terre de Cassel са използвани и при облицовките на вратите. Предните седалки са оборудвани с функции за отопление, масаж и охлаждане.

Подобнона останалите модели в гамата, арматурното табло е украсено с емблемата „Antoine de Saint Exupéry“, а върху панелите на праговете на предните врати е изписан цитатът „Но звездите отмерват за нас истинските разстояния“ заедно с графична рисунка на самолет.

19-инчовите джанти SEVILLA с полирани повърхности използват нови централни капачки в стил „Night Flight“.

Представителят на колекцията ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY се предлага във варианти с четирите вида задвижване на DS 4 – plug-in хибридния E-TENSE 225, HYBRID, бензиновия PureTech 130 и дизеловия BlueHDi 130.

На разположение е избор от три основни цвята на външното лаково покритие в съчетание с покрив в черно – Night Flight, Crystal Pearl и Perla Nera Black.

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: “Това е пътят на диалога между звездите и нас”, „Мъдростта на пясъците”

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY следва посланията в цитата от „Мъдростта на пясъците“ – посмъртно издаденият сборник с размисли на автора за човека и човешките отношения. Силата на произведението е отразена и в характера на модела, чиито форми и излъчване предизвикват усещане за комфорт и безопасност.

Осигурявайки изключително удобство на своите пътници, DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY представя ново изпълнение на интериора в Criollo Brown OPÉRA. Кожените тапицерии от фина естествена напа е придружена от бродерия Tramontane и перлени декоративни шевове Terre de Cassel. Емблемата „Antoine de Saint Exupéry“ придава завършващ щрих на оформлението на арматурното табло, присъединявайки се към цитата „Това е пътят на диалога между звездите и нас“ и графичната скица на звезди върху панелите на праговете на предните врати.

Допълнителна елегантност във вътрешното пространство внасят останалите декоративни шевове и облицовката на подлакътника в Criollo Brown. Воланът, включително и капакът на въздушната възглавница са изцяло облицовани с кожа в Basalt Black, а предните седалки предлагат отопление, масаж и охлаждане. Шумоизолиращото остъкляване на свой ред гарантира максимален комфорт и перфектна акустика в интериора.

Отвън ексклузивността на тази колекция се подчертава от новата емблема „Antoine de Saint Exupéry“ на вратите и оцветените в Night Flight декоративни капачки на колелата. Освен това, 21-инчовите джанти NEW YORK са със специален дизайн при версията DS 7 E-TENSE 4×4 360.

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY се предлага с хибридно задвижване с мощност 360, 300 и 225 к.с., както и с дизелов двигател BlueHDi 130.

Палитрата на външните лакови покрития включва четири тоналности – специалният цвят Night Flight, както и Crystal Pearl, Perla Nera Black и Sapphire Blue.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин