Кокпитът на новия T-Roc: по-малко бутони, повече дигитализация

1102
2022

Качество в интериора. Поразителните характеристики на новия интериор на T-Roc са неговото просторно, гъвкаво пространство и арматурното табло с модерен дизайн. Хоризонталната структура на кокпита е подчертана от декоративна тапицерия, която се простира по цялата ширина на таблото. Тази тапицерия е в матово черно или в контрастен цвят, в зависимост от нивото на оборудване. Повърхността на арматурното табло вече е с пяна, което осигурява оптимизирано сетивно изживяване и подобрява висококачествената атмосфера на новия T-Roc. В допълнение, отличителните шевове на таблото добавят нов стилен акцент към интериора.

Облицовките на вратите също дават усещане за мека повърхност в новия T-Roc, и стандартно са изработени от висококачествен плат. Нивата на оборудване Style и R-Line предлагат повърхности от еко кожа, включително на подлакътниците. Подобно на подглавниците, те също имат дизайнерски шевове.

Друга особеност на при Style са централните панели на комфортните седалки, които сега вече се предлагат в ArtVelour (еко велур). При с R-Line опциите вече включват спортни седалки от най-висок клас както за водача, така и за пътника отпред – преди това се срещаха само в T-Roc R – както и кожена тапицерия Nappa.

Нови волани. Повдигната позиция на стоене не само позволява на водача да влиза и излиза от автомобила с лекота, но също така осигурява оптимален поглед към околния трафик. Контролните прибори са разположени ергономично, което помага на водачите да управляват автомобила си с лекота и увереност. Друг фактор тук е новото поколение волани. Новият T-Roc е оборудван с мултифункционален волан като стандарт. Неговите внимателно проектирани бутони гарантират, че шофьорите се разсейват възможно най-малко от пътя, когато работят с аудио и комуникационните функции. Спортният кожен волан при R-Line и T-Roc R разполага с особено висококачествени сензорни панели за управление.

Дигитален кокпит като стандарт. Съвременният характер на компактния SUV е очевиден и в дизайна на неговия дисплей и система за управление. Новият T-Roc е стандартно оборудван с дигитален кокпит. 8-инчовият TFT цветен екран зад волана предоставя на водача висококачествен графичен дисплей с най-важната информация, свързана с шофирането, както и данни за състоянието на асистиращите системи, за текуща песен или радиостанция, и връзките за комуникация. За автомобили, оборудвани с навигационна система, инструкциите за маршрута под формата на стрелки също се добавят, когато е активирано насочването по съответния маршрут. Освен това бутон на мултифункционалния волан позволява на водача да избира между два стила на дисплея за цифровия инструментален панел. Многоцветният 10,25-инчов Digital Cockpit Pro с допълнителни функции се предлага като стандарт в T-Roc R. Той също е част от нивото на оборудване Style и се предлага като опция за версиите Life и R-Line.

Свързана инфортейнмънт система. Новият T-Roc разполага с третото поколение модулна инфотейнмънт система (MIB3), което позволява използването на различни онлайн-базирани функции и услуги. Услугите We Connect Plus могат да се използват безплатно в Европа за една година като стандарт.

В зависимост от избраното оборудване клиентите на T-Roc ще имат достъп до функции като онлайн гласов контрол, достъп до стрийминг услуги (напр. Apple Music™) и облачна персонализация въз основа на разпознаване на потребителя чрез Volkswagen ID. По желание функциите Apple CarPlay™ и Android Auto™ могат също да бъдат интегрирани безжично в системата за управление чрез App-Connect Wireless.

Инфотейнмънт дисплеи до 9,2 инча. Подобрените функции за инфотейнмънт системата са придружени от обновени дисплеи. В новия T-Roc информационно-развлекателните дисплеи са разположени на таблото в стила на таблет. Тяхното централно разположение на нивото на очите дава на водача бърз и удобен достъп до информацията, за да има възможно минимално отклонение на вниманието от трафика. Сензорният дисплей също е оптимизиран ергономично. Новият T-Roc е оборудван стандартно с радио Composition, включително 6,5-инчов сензорен дисплей, докато опцията Ready 2 Discover е част от нивата на оборудване Style и R-Line и се предлага като стандарт в T-Roc R. Тази версия включва 8-инчов дисплей, както и опция за използване на онлайн и стрийминг услуги. Системата Discover Media добавя функция за навигация. Най-високата версия Discover Pro включва 9,2-инчов информационно-развлекателен дисплей, както и такива функции като разпознаване на пътни знаци в реално време, интуитивен гласов контрол и безжична интеграция на смартфон чрез App-Connect Wireless.

По-малко бутони, повече дигитализация. Друга характеристика на модерния дизайн на кокпита на новия T-Roc е новата система за управление на автоматичния климатик. Сега за първи път климатикът се управлява дигитално, като по този начин допълнително се намалява броят на конвенционалните бутони и контролни припори. Температурата и функцията на вентилатора се регулират с помощта на сензорни плъзгачи. Всички останали функции и отоплението на седалките се управляват чрез дигитални сензорни бутони.

Удобно товарене и разтоварване. Новият T-Roc може да бъде оборудван с електрическо отваряне на багажника като опция. В този случай функцията Easy Open & Close прави товаренето и разтоварването на багажното отделение още по-удобно: за да отворите или затворите вратата на багажника, всичко, което трябва да направите, е да преместите крака си под задната част на автомобила.

Външен дизайн със стилни детайли

Поразителен външен вид. Внимателно подбраните модификации във външните детайли гарантират, че новият T-Roc ще изразява още по-впечатляващо своя безпогрешен кросоувър дизайн със стил. Отличителните черти на компактния SUV са неговата изразителна предна част, удълженият силует с хромираната рамка, простираща се от А-колоните през целия покрив до С-колоните, и мощната задна част. В допълнение към това, големият просвет, дългото междуосие, късите надвеси, плоската конструкция на покрива и страничните линии в стил купе осигуряват динамични пропорции.

Нови цветови комбинации. Новият T-Roc със сигурност ще привлече погледите не само с изразителния си дизайн, но и благодарение на новите си външни цветове. Изборът на покрития за боята на каросерията е разширен и включва Ascot Grey, Pyrite Silver металик, Kings Red металик и Petroleum Blue металик. За първи път външните лакови покрития Teal Blue металик и Petroleum Blue металик се предлагат за новия T-Roc Cabriolet. Мекият покрив на отворения модел е решен елегантно в черен цвят.

Една от характерните особености на компактния SUV модел с фиксиран покрив е двуцветното покритие: покривът, капачките на външните огледала и А-колоните са изпълнени в контрастен цвят. За новия T-Roc се предлагат лакови покрития Deep Black, Pure White и новата опция Indium Grey.

Нови фарове. Новият T-Roc вече е стандартно оборудван с LED фарове, с ярки LED модули, както за късите, така и дългите светлини. Дневните светлини и мигачите са интегрирани в фаровете. При сигнализиране съответният светлинен модул преминава от бяла дневна светлина към оранжева.

LED Plus фаровете се предлагат като опция за T-Roc Life и като част от нивото на оборудване Style. Те включват L-образни мигачи в долната част на фаровете и шестоъгълни дневни светлини, интегрирани в предната престилка. В нивото на оборудване R-Line дневните светлини се състоят от вертикални LED ленти в предната престилка, в съответствие със стила на T-Roc R.

IQ Light. IQ.LIGHT – LED матричните фаровете са специална характеристика, пренесена от по-високите класове автомобили на Volkswagen в новия T-Roc. С помощта на матрица от 24 светодиода във всеки модул на фаровете, различни светлинни функции – някои от които са интерактивни – се активират и проектират върху пътната настилка. Това осигурява оптимално осветяване на пътя по начин, който е адаптиран към различни ситуации на шофиране и метеорологични условия. IQ.LIGHT – LED матричните фарове също включват Dynamic Light Assist, който автоматично превключва между къси и дълги светлини, като по този начин гарантира, че другите участници в движението няма да бъдат заслепени.

Светещата лента в радиаторната решетка, свързваща централно разположеното лого на Volkswagen с фаровете, придава особено изразителна и висококачествена стилна визия.

Модерен дизайн на задните светлини. Задните светлини на новия T-Roc вече имат стилна затъмнена повърхност като стандарт. В съчетание с  IQ.LIGHT – LED матричните фарове, те разполагат с ново проектирани клъстери за задни светлини с нова графика и динамични светлинни функции – включително „отвеждащ“ мигач.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин