AUTO BILD България / Кой иска Ferrari-то на Тайсън?

Кой иска Ferrari-то на Тайсън?

Суперавтомобилът Ferrari F50 на легендарния боксьор Майк Тайсън ще бъде продаден на аукцион. Екзотичният „италианец“ очарова със своя външен вид... и спира дъха с цената си


23
февр.
2017

Ferrari F50 на Майк Тайсън си търси нов собственик. Италианският „жребец“ с F1-двигател и хомолагация за движение по обществените пътища ще бъде предложен на аукцион на RM Sotheby’s на 10-и март. Новият купувач трябва да има солидна банкова сметка – тъй като аукционната къща оценява машината на $2,2 млн. За тези пари обаче можете да получите повече от ексклузивен автомобил: от произведените общо 349 екземпляра само 50 са се озовали в САЩ. Под каросерията с карбон работи 4,7-литров V12 с 520 к.с. Тунинг на ауспуховата система от Tubi гарантира още по-добра динамика и, разбира се – невероятен звук. Някогашната кола на Тайсън е с пробег едва 9000 км и е в отлично състояние.

Историята й е безупречна – освен боксьора, тя е имала и още един притежател. Към автомобила идват също някои аксесоари, както и сертификат от Ferrari Classiche. През 2010 г. F50-то е било основно „обгрижено“: сменени са всички флуиди, маслените и водните помпи, както и всички гарнитури, а арматурното табло е преработено. Всичко това е излязло на предишния собственик 36 000 долара.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >