Кой иска Aston-a на Пол Маккартни?

1711
2017

Британската аукционна къща Bonham’s ще даде на търг Aston Martin DB5 от 1964 г. Колата е не само класика, която е карана от Джеймс Бонд, но също така екземплярът е бил притежание на Пол Макартни. И за капак, предишният собственик на автомобила е бившият водещ на предаването Top Gear Крис Евънс.

Според Bonham’s Макартни е поръчал колата, след като Beatles са участвали в шоуто на Ед Съливън и след заснемането на филма A Hard Day’s Night. Оригиналният й цвят е син с черен кожен интериор. Също така има някой детайли, специално направени за музиканти, например грамофон Phillips Auto-Mignon. Макартни е купил колата през 1964 г. и е била негова 6 години. След като съединителят е бил сменен през 1970 г., километражът е показвал малко над 64 000 км.

През годините колата е имала различни собственици. През 2002 е реставрирана в оригиналния син цвят с черен интериор. Чак по време на втората реставрация през 2012 цветовете са променени на сребрист с тъмночервен интериор. При второто обновяване е подобрен и двигателят – работният обем е качен на 4,2 от 4,0 литра и е повишена степента на сгъстяване. Това е увеличило мощността от 282 на 315 к.с.

От Bonham’s очакват Aston-ът да се продаде за между 1,6 и 2 милиона долара.

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин