Кой иска Е36-цата на Кларксън?

0812
2016

Спомняте ли си онази битка в калта? С това BMW Серия 3 (Е36) Джеръми Кларксън караше на рали-крос за Top Gear. Сега специалният „бумер“ се продава!

Още докато правеше Top Gear, триото водещи Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд се включи в състезание по рали-крос. За предаването на ВВС от 2012 г. за Мей беше подготвена Toyota MR2, Хамънд получи Citroen Saxo, а Кларксън – BMW „тройка“ (Е36). Последното – 328i, сега се продава във Великобритания. Естествено, продавачът акцентира върху произхода на колата. При това „ездата“ на Кларксън (вижте видеоклиповете в Youtube) далеч не се е отразила добре на машината: след надпреварата в Линдън Хил „баварецът“ е имал нужда от нова цилиндрова глава.

Това обаче далеч не е всичко: при многобройните „дуели“ – в т.ч. с Хамънд, BMW-то загубва и своята „муцуна“. Ето защо след снимките то получава нова предница и нов радиатор. Сега машината, оборудвана с ролбар, спортно окачване и плексигласови прозорци, си търси нов собственик. За него специалист по „баварци“ дори е пригодил колата за всекидневно шофиране. Може би най-известната Е36-ца в света струва 3995 паунда (ок. 4700 евро) – и освен подходяща състезания, тя е и интересен обект за колекционерите.

Автомобилната дисциплина на Северозапада

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин