/ Кой е най-добрият малък автомобил?

Кой е най-добрият малък автомобил?

МАЛКИ КОЛИ – КАК ЗВУЧИ САМО! Като някогашните символи на лишения, които си пъплят по най-дясната лента на магистралата. Това определено не е вярно с оглед на настоящата ситуация: в нашия тест участват пет пълноценни автомобила, на които нищо не им е малко. Това са новите компактни коли, които предлагат лукса на следващия клас и въпреки това са изгодни по отношение на цената си. Освен това предлагат достатъчно място на дължина от четири метра за изпълнението на различни задачи: например получилата наскоро фейслифт Honda Jazz като майстор на пространството, Renault Clio като парижкото бижу или Kia Rio като символ на безгрижността на колела. Тук никой вече не е малък – най-добре се уверете сами.

5. Renault Clio TCe 120

+ Добър спирачен път, двузонов климатик, серийни LED фарове, дълги сервизни интервали.

– Тесен отвътре, леко лаком мотор и малък пробег. Обикновена изработка.

ХАРЕСВА СЕ НА ЖЕНИТЕ с приведената си форма и със заоблените части. Но също както в реалния живот някои неща в ежедневието ни правят впечатление – при Clio това са качването през неособено големите врати, тясната задница, обзорът и управлението на кокпита. Инфотейнмънт системата например има някои ненужни стъпки, а асистиращите системи на Clio са малко поостарели. Ако не се нуждаете от тях, тогава ще се насладите на комфорта на четирицилиндров мотор: спокойно работещ и еластичен, 1,2-литровият турбодвигател подхожда чудесно на страхотния характер на Renault. Винаги спокойно и без напрежение – водачът се потапя в меките и удобни седалки, докато окачването се справя уверено с дългите неравности на пътя. За съжаление тук малко твърдо возещите 17-цолови джанти леко развалят удоволствието – съветваме ви да изберете други. Модификацията с мотора TCe 120 и ръчна трансмисия за съжаление не се предлага у нас.

ВИЖТЕ, АЗ СЪМ РАЗЛИЧЕН!
Дигитален скоростомер в средата, седалките са с мека тапицерия.

4. Kia Rio 1.0 T-GDI

+ Много място отпред, солидна изработка, страхотно оборудване, седем години гаранция.

– Недостатъчно място за главите отзад, нечувствително управление, всяка година трябва да посещавате сервиза, по-шумна при движение.

КОЛКО НЕЩА ПРЕДЛАГА САМО! Изкуствена кожа, отопление на седалките, стъклен покрив, камера за заден ход… Топмодел по стар корейски обичай, с цена от общо 33 480 лв., но със 17-цоловите си джанти този „Platinum“ като че ли сам се спъва. С тези колела Rio вози твърде стегнато по лоши пътни настилки и разваля иначе доброто и солидно впечатление. Kia е надежден партньор, който никога не открадва цялото внимание. Разполага с място, има стабилни седалки, страхотно управление на кокпита, както и седем години гаранция. Автомобил, който ще ви легне на сърцето. Трицилиндровият мотор можеше да има малко по-добра шумоизолация, иначе се представя добре по отношение на темперамента и разхода на гориво. Всичко е точно – само не и джантите.

ВИЖТЕ, АЗ СЪМ НОРМАЛЕН!
Приятно и лесно управление на кокпита. Отзад липсва място за главите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин