Кои са най-добрите летни гуми?

2707
2019

КОГАТО ДОЙДЕ ЛЯТОТО, нашите автомобили се нуждаят от нов гардероб – под формата на летни гуми. Джапанките на автомобилния свят, ако можем да ги наречем така. AUTO BILD тества 53 модела летни гуми – и установи кои са добрите модели за сезона. От скъпите премиум гуми до евтините No-Name предложения от Далечния изток – участваха всички. За да достигнат до самото състезание, имаше значение само едно: дължината на спирачния път. Всяка гума трябваше да докаже качествата си на мокра и суха настилка. От значение беше всеки сантиметър, защото само най-добрите модели от размера 225/45 R 17 достигнаха до големия финал за тестове на динамиката и разходите. На следващата страница ще видите таблица с всички върхови постижения и провали.

!Три важни причини за смяната на гумите през пролетта: сигурност, радост от шофирането и разходи!

Скъпите премиум производители без проблеми се класираха сред първите десет, това не беше изненада. Но обърнете внимание: амбициозните производители Apollo (Индия) и Maxxis (Тайван) заслужено се класираха в първа лига. Още по-голяма изненада бе моделът на седмо място, който не бе очакван от никого: Emera A1 KR 41 на марката Kenda от Тайван. При следващите тестове тези гуми демонстрираха изненадващ потенциал, а при изпитанията на мокра настилка изпревариха дори наложили се имена в бранша като Continental и Dunlop с уверените си възможности. Колко жалко, че тези амбициозни гуми се провалиха именно при оценката на разходите. Пробегът им бе значително под средния, а това не можеше да бъде компенсирано дори и от ниската цена. На следващите страници ще ви информираме с кои гуми вашият автомобил ще се движи сигурно през лятото.

ВСЕСЕЗОННИТЕ ГУМИ – ВСЕ ПО-ПОПУЛЯРНИ

Продажбите на всесезонни гуми се раздвижиха истински едва през последните години. И концепцията им наистина функционира, днес добрите всесезонни гуми впечатляват със сигурни възможности при всякакви метеорологични условия. Без досадната смяна пролет и есен и без допълнителните разходи за втори комплект джанти и гуми. Заради увеличаващото се търсене междувременно всички големи производители на гуми предлагат всесезонни гуми. А фактът, че междувременно всесезонните гуми са много препоръчителни, се доказва и от тестовете. За тази година сме планирали три теста на всесезонни гуми.

Всесезонните гуми имат надеждно сцепление при всякакви условия

КВАЛИФИКАЦИИТЕ

В началото всичките 53 модела гуми трябва да преминат през квалификацията за основния тест – проверката на сигурността. За тази цел много внимателно измерваме спирачния път на суха и на мокра настилка.

Пълно спиране: тук е важен всеки сантиметър!

В началото всичките 53 модела гуми трябва да преминат през квалификацията за основния тест – проверката на сигурността. За тази цел много внимателно измерваме спирачния път на суха и на мокра настилка.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин