Тест » Кои са най-добрите зимни гуми за 2021 г.(ТЕСТ)?

Кои са най-добрите зимни гуми за 2021 г.(ТЕСТ)?

2712
2021

ВСИЧКИ ОПИТИ да бъдат убедени водачите на автомобили с информация, апели и тестови акции претърпяват неуспех. Едва с въвеждането на законовото изискване за задължителни зимни гуми преди 11 години в Германия нещата при зимни пътни условия се раздвижиха. Оттогава зимните гуми трябва да се използват, когато навън има „гладък лед, заледен сняг, киша, лед или заледена повърхност“ (§2, абзац 3a от Закона за движение по пътищата). От 2018 г. новите зимни гуми отговарят на тези изисквания само тогава, когато отстрани на гумата е изобразен и така нареченият алпийски символ (тризъба планинска пиктограма със снежинка). Изобразяваният преди символ M+S вече не отговаря на законовите изисквания при нови зимни гуми. Има и преходна разпоредба до края на 2024 г.: купени преди 2018 г. зимни гуми отговарят до този срок на законовите изисквания и със старото обозначение.

Алпийският символ и символът със снежинка отстрани на гумата гарантират тестваната пригодност за сняг на всяка гума. Предишното обозначение M+S важеше за произведени до 2018 г. гуми, но остава в сила за вече поставени гуми до 2024 г.

Като минимална дебелина на профила и за зимните гуми важи границата от 1,6 милиметра (за Австрия 4 мм), като при по-малък от 3 мм профил пригодността за движение по заснежена настилка драстично спада. В ново състояние нашите класирали се за основния тест 20 кандидата се чувстват в свои води върху сняг и лед. Колко динамично и с какви резерви на сигурност се представят те на последвалите ни тестове върху мокра и суха настилка, ще разберете от следващите страници.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ