Кои са най-добрите гуми за идващата зима? (ТЕСТ)

3110
2019

Когато имаш възможност за избор, започваш да си блъскаш главата. При нашето изцяло анонимно купуване по интернет и от специализираните магазини ние стигнахме до цели 50 кандидата за участие в тазгодишния тест на зимни гуми. Размерът 225/45 R 17, бестселър за автомобилите от среден и компактен клас, е представен при всеки производител поне с един модел – като цените за комплект варират от 320 до 1000 лв.

Още при нашия първи тест за сигурност – спиране на мокра писта, става ясно, че при евтините гуми се пести преди всичко от едно нещо: сигурността (вижте таблицата вдясно)! По-добре се получават нещата при гумите от среден клас, като и при нашия втори тест за избор – спиране на сняг, представителите на вторите и третите марки на гигантите в бранша се представят прилично.

Внимавайте с евтините гуми, купени по интернет – при спиране те не осигуряват достатъчна безопасност

Най-големите резерви по отношение на безопасността обаче демонстрират скъпите премиум гуми от първата част на нашата таблица за спирането. Дали обаче накрая след нашите многобройни изпитания за характеристиките и представянето от гледна точка на икономиите те отново ще останат лидери? Разберете от следващите страници!

В зелено – финалистите за финалния рунд; в жълто – отпаднали, недостатъчно за финала; в червено – Дисквалифицирани заради прекалено дълъг спирачен път на мокро

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин