Кое Peugeot 208 да избера?


2
окт.
2019

Новото Peugeot 208 се предлага с три бензинови, една дизелова и електрическа моторизация. От теста ще разберете, кое 208 е най-доброто!

Новото Peugeot 208 обещава удоволствие от шофирането. Предницата на малкия автомобил изглежда като такава на спортна кола, а LED-светлините а ла зъби на хищник го карат да изглежда като вампир. Страхотна външност – искате ти да го имаш! Затова базовото ниво на оборудване не е препоръчително, тъй като там тези LED-зъби са заменени с черни бленди. При по-горния пакет Active тази екстра е включена. Моторизациите приключват при разполагащите със 100 км/ч бензинов и дизелов двигатели.  

Бензиновият мотор със 100 к.с. не е лош избор: 3-цилиндровият мотор потегля спокойно и безшумно. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за  9,9 секунди. С малкия си волан и пъргавото си управление  208 се стрелка бързо в завоите. Почти спортни моменти, макар че Fiesta се представя по-убедително в завоите.

Ако търсите подходящото задвижване , то изберете ниво на оборудване Allure и 3-цилиндровият мотор със 130 к.с. Дори и цената от 47 000 лв. да е висока за малък автомобил, динамичните характеристики  на Peugeot са на ниво.

 
1,2-литровият 3-цилиндров мотор си партнира чудесно с 8-степенната трансмисия. Макар, че при такъв голям брой предавки, човек губи представа на която се движи в момента – по-важното е, че предавката винаги е подходящата, която осигурява бързо придвижване. Така в ежедневието ще се придвижвате прекрасно в нормален и екологичен режим. Има обаче и спортен режим, който ще ви изненада! След новата Ford Fiesta вероятно всички знаят, че един 3-цилиндров мотор може да звучи спортно-дрезгаво. Е, все пак този 1,2-литров PureTech не успява да го докара на звук, но осигурява емоции, които подхождат на малкия спортен волан, който обаче при височина на водача над 1,86 метра пречи на видимостта към дигиталния 3D кокпит. Peugeot знаят за проблема.

Още по темата

Card image cap
Обновеният Golf: двете страни на златния медал

8
май
2017

Компактният модел от Волфсбург – един дългогодишен победител. Сега той се предлага с грандиозен мултимедиен спектакъл. Както и с нов мотор – 1.5 TSI. От теста ще стане ясно какво може

Card image cap
Новото Subaru XV: боксерът не се предава

17
мар.
2018

Във времената на модните компактни SUV-ове в Subaru остават верни на себе си с новото XV: модел със силен характер, боксерен двигател и двойно задвижване

Card image cap
Huracán LP 580-2: новата лека дрога от Lamborghini

8
дек.
2015

Lamborghini „изпилва“ Huracan. 580-2 загубва 33 килограма, 30 к.с. и две полуоски – и сега се кара още по-екстремно. Прочетете първите ни впечатления!

Card image cap

В последния брой:

Архив >