/ Когато се готвиш за Launch Control с RS 7… но уцелиш задна (ВИДЕО)

Когато се готвиш за Launch Control с RS 7… но уцелиш задна (ВИДЕО)

Никога не е късно да станеш за смях! Виждали сме много идиотски изпълнения при потегляне с Launch Control… но това направо заслужава Оскар! Инцидентът е можело да бъде предотвратен на толкова много нива, че не знаем откъде да започнем!

Но да вървим по реда на нещата. На кратко клипче в Instagram се вижда бяло Audi RS 7 C8 с британска регистрация – дотук всичко е нормално. Да, обаче в следващия момент забелязваме, че при Audi-то с мощност 600 к.с. са задействани светлините за заден ход. Това обаче явно по никакъв начин не притеснява оператора, който явно се готви да заснеме „изстрелването“ на автомобила напред.

За щастие няма пострадали

Преди човекът зад камерата да се усети, шофьорът пуска спирачката. 2140-килограмовото Audi отскача назад и събаря „режисьора“ от неговите Crocs-oве. И следва сцена на щастие в нещастието: юнакът се изправя веднага и явно е невредим, дори се смее след странния инцидент.


Остава въпросът защо се е стигнало дотук. Дори няма да коментираме защо не е особено разумно и безопасно „старт“ на Launch Control да бъде осъществяван на толкова тясна уличка. Но операторът можеше да внимава повече с оглед задействаните светлините за заден ход, а самият водач, който явно по невнимание е превключил на R, e трябвало да се ориентира по изображението от камерата на дисплея в кокпита, че е направил грешка. Или може би просто си е помислил, че „R“ означава „Race“?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин