Клонираните атакуват

Куриозна катастрофа стана в Китай: Landwind X7, копие на Range Rover Evoque, се удря в британския оригинал. Двете коли дори са боядисани в един и същ цвят

0808
2016

Китайският автомобилен производител Landwind направо е „одрал кожата“ на Jaguar Land Rover – през 2015 г. в преносен смисъл, след като лансира брутално копие на Evoque в лицето на X7, а преди броени дни – и в преносен. Тогава на кръстовище в град Чунцин клонингът на SUV-a се удря в оригинала! Двете машини, участници в ПТП-то, си приличат почти на 100%, а на всичкото отгоре се оказват и боядисани в един и същ червен цвят. Повиканите на мястото на инцидента пътни полицаи са определили за виновен водача на Landwind-a. За щастие леката катастрофа се е разминала само с материални щети, съобщават от Carscoops.

Припомняме, че Jaguar Land Rover заведе иск за кражба на интелектуална собственост срещу Landwind. Съдебните претенции на британците обаче бяха отхвърлени от китайския съд – въпреки че Х7 е нагло копие на Evoque – както отвън, така и отвътре.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин