/ Клиентите се ядосват: Tesla отново намали цените

Клиентите се ядосват: Tesla отново намали цените

Първото понижение на цените бе през януари, а сега Tesla отново сваля цените в Щатите. На повечето хора не има харесва

Някои ще се радват, а други ще се ядосват много. Tesla за пореден път намали цените на своите модели от висок клас Model S и Model X в Щатите. Без предварителна информация, цените са били коригирани в онлайн-конфигуратора от днес за утре.

Последствията не са малки: Model S Long Range AWD вече се предлага за 89.990 долара, а досега е струвал 94.990 долара. За Model S Plaid, мощната версия с три електромотора клиентите вече ще превеждат 109.990 вместо досегашните 114.990 долара.

10.000 долара по-малко за Model X

Сериозно намаление има на цената на Tesla Model X: Long-Range-варианта с двойно задвижване междувременно се предлага за 99.990 долара – с 10.000 по-евтино в сравнение с досега. С 10.000 долара по-малко ще плащат клиентите и за Model X Plaid: вместо 109.990 долара 119.990 долара.

През последните месеци Tesla повиши няколкократно цените – заради проблемите с чиповете например. Сега един Model S струва отново, колко през лятото на 2021 г.

Tesla се обосновава за намалените цени с „частичното нормализиране на инфлацията на разходите“. Запознати обаче твърдят, че прината е в желание за повишаване на продажбите.

В Китай намалените цени на моделите на американския производител доведоха дори демонстрации, тъй като някои клиенти бяха на мнение, че са платили много повече.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин