Клас А за качество


27
май
2021

Междинни резултати от продължителните тестове на AUTO BILD

Много от автомобилите от продължителните ни тестове показват някои неприятни следи от износване далеч преди достигане на 100 000 километра. При тази A-класа не е така. Прегледът на волана, кокпита и тапицериите не показва износване. Стегнатите странични части на седалките и неразнищените постелки означават високо качество.  Освен това прибавяме и способността на W 177 да се представя чудесно на дълъг път. Всеки изминат километър с компактния Mercedes е истинска наслада. 2-литровият мотор вдига 240 км/ч и е изненадващо икономичен. 8-степенната автоматична трансмисия с два съединителя работи спокойно и ненатрапчиво. Стегнатото окачване е достатъчно комфортно – въпреки въодушевяващата спортна натура. Единствено малкият клиренс създава проблеми при леко излизане извън асфалтираните пътища и при изкачвания. При пълно натоварване A-клас има проблеми с влизане в подземния гараж. Управлението е хомогенно,а А-клас е страхотен и по отношение на асистентите си. Макар, че понякога многото електронни екстри малко ни претовариха в началото, след свикване няма да имате проблеми. Разбирането със системата за гласови команди е много интуитивно.

Естествено тази класа струва пари. Цената на Mercedes е също толкова спортна, колкото и окачването. При това предлаганото място е леко недостатъчно за компактен автомобил, качването и слизането стават малко трудно. 

+ високо дълготрайно качество, динамичен, спортно-комфортно окачване, хомогенно управление, страхотна мултимедия.

– след натоварване с багаж остава малък клиренс, тясно вътрешно пространство, изнервящи асистенти, висока цена за компактен автомобил.

MERCEDES A 220 d

СТАРТ 11-ти октомври 2019 г.

ЦЕНА С ЕКСТРИТЕ 55 174 евро

ДОСЕГА СМЕ ИЗМИНАЛИ 69 395 км

ТЕСТОВ РАЗХОД НА ГОРИВО 5,3 л дизел/100 км

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин