Класният A-клас – и след повече от 300 000 км

2504
2020

Междинни резултати от продължителните ни тестове

ЕТО, ЧЕ ОТНОВО изминаха две години. Да, така е, но причината да продължаваме нашия продължителен тест се крие в това, че малкият Benz функционира невероятно добре. Затова всеки от редакцията го кара с удоволствие – въпреки сериозния пробег. И дори, когато трябва да се пътува на дълги разстояния. Така например колегата Малте Бютнер направи спонтанно посещение на хората от DEKRA, когато насред нищото между Бремен и Хамбург забеляза, че старият технически преглед е изтекъл. Резултатът от прегледа: необходима смяна на кората на дъното на автомобила, разхлабено фиксиране от едната страна на предната броня – иначе всичко останало е наред.  Единствената отбелязана забележка: удар от камъче от дясната страна на автомобила. Значи този A-клас е доста класен и издръжлив. 

+ голяма пригодност за пътуване на дълги разстояния, прецизно превключваща 6-степенна механична трансмисия – а малкият двигател е напълно достатъчен.

– прекалено малък товарен отвод на багажника, лош обзор, евтина стойка на предния капак, лошо четяща се пръчка на маслото. Освен това предната ос тропа.

MERCEDES A 180 STYLE

СТАРТ 10-ти януари 2013 г.

ЦЕНА С ЕКСТРИТЕ 26 000 евро

ТЕСТОВ РАЗХОД НА ГОРИВО 7,4 л/100 км

АКТУАЛЕН ПРОБЕГ 303 445 километра

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин