Класически „спортисти“ за всеки ден

И бързите колите на възраст стават за всекдневно шофиране. Mercedes 450 SLC, Corvette C4… или някоя „11-ка“: тук ви представяме 11 класически „бегачки“ за ежедневието


8
ное.
2016

Карането на спортни автомобили винаги се е смятало за декадентско. При класическите модели обаче положението е малко по-различно. Защото човек да не кара всеки ден автомобил, с който винаги ще привлича погледите? Особено когато този автомобил има качествата за това? Събраните тук модели са достойни „спортисти“, достатъчно удобни за ежедневието.

Opel GT: винаги актуален фен на рокендрола!

Чарът на GT се крие в силуета, напомнящ за бутилка „Кока-Кола“.

Когато Opel беше премиум марка през 60-те години, спортните автомобили трябваше да бъдат бързи и красиви, но не и превзети. Добра идея: именно нейното изпълнение дава вечна младост на Opel GT. Той не е някое лигаво купе, а истински фен на рокендрола с дизайн тип бутилка „Кока-Кола“, напомнящ на Corvette. Така започва ерата на модела, разполагащ с 90 или дори – с 60 к.с. в базовата си версия. Тези стойности обаче звучат стряскащо едва в наши дни. И през 60-те използването на техника от едросерийното производство се оказва много важно – именно то осигурява достъпната цена от 10 780 марки и ниски разходи за поддръжка и експлоатация. Който открие добре поддържан екземпляр, няма да има сериозни проблеми с търсенето на части.

Късият скоростен лост и дървеният волан са задължителни за сериозен спортен модел.

opel-gt-1900-1200x800-a1cb913ef88e4b96

Продължете на следващата страница

Още по темата