Класически кабриолети от 10 000 лв.


1
юли
2019

С топлото време се появява и желанието да притежаващ кабриолет. AUTO BILD ще ви покаже няколко безпроблемни класики при откритите автомобили – някои от тях са междувременно много изгодни

С малко повече късмет и готовността да се примирите с пробег от над 100 000 километра ви очаква SLK. С този модел през 1996 г.    Mercedes шокира консервативните си клиенти. С ярки цветове, червени тапицерии, спортен волан и паркинг-спирачка между седалките SLK хвърля през борда конвенциите на тема Mercedes. SLK е здрав и обича завоите – най-вече, когато под капака е един от двата 4-цилиндрови компресорни мотора.

Кулминацията при SLK е металният му сгъваем покрив. Mercedes не са изобретили този покрив, но са го усъвършенствали и популяризирали. Покривът се сгъва електрохидравлично в багажника. През 1996 г. едно натискане на бутон се оказва достатъчно, за да събереш публика на паркинга. Пет хидравлични цилиндъра и налягане до 200 атмосфери са отговорни за впечатляващия спритийз. SLK се превръща за 25 секунди от Coupé в роудстър.

Водачът забелязва, че семплият C-клас от W 202 е техническата база на модела, допълнена от спирачната уредба на E-клас W 210, едва по индиректното управление. AMG-джантите струват 3350 германски марки.

SLK е модерен автомобил. Още първият модел от 1996 разполага с въздушни възглавници за водача и пътника до него, ABS, електронно разпознаване на детска седалка на седалката за пътника до водача и уплътняващо гумите средство вместо резервно колело.

След фейслифта през 2000 освен леки промени по външния вид се появява ESP, странични въздушни възглавници и система за диагностика на борда.

Модерният 2-литров 4-цилиндров компресорен мотор ускорява мощно. Ако не държите непременно на басовото ръмжене на V6-агрегата или на дрезгавия компресорен звук, ще се задоволите и базовия 3-литров атмосферен двигател. R 170 в оригинално състояние с безупречна сервизна история – това трябва да търсите. От гледна точка на разходите най-добри са SLK 200 Kompressor и SLK 230 Kompressor. Те ще ви зарадват и с отлична управляемост – и с пробег до 150 000 км струват от 10 000 лв.  

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин