Класическият Land Rover Defender все още се предлага на старо

2507
2022

Дори и повече от шест години след официалното спиране на Defender моделът е търсен и все още се предлага на пазара за употребявани автомобили

Ръбест, здрав и пуристки: с Land Rover Defender, произвеждан до 2016 г., за мнозина 4×4-фенове си отиде един от последните истински всъдеходи. Наследникът също има някакви умения извън пътя, но не изглежда толкова рустикално. А за истинските фенове на Land Rover новакът Ineos Grenadier не е сериозна алтернатива.

Остава единствено да се огледате на пазара за употребявани автомобили, ако искате да притежавате легендата. Например този Defender, който е с пробег от 30 000 километра!

Предлаганият за продажба Land Rover Defender 110 е имал само един собственик досега и е регистриран в края на 2015 г. – когато последните Defender са напускали завода в Солихъл. Под предния капак работи познатият ни 4-цилиндров 2,2-литров дизелов двигател TD4 със 122 к.с. и максимален въртящ момент от 360 Нм. Скоростната кутия е механична.

Състоянието на употребнявания „британец” изглежда безупречно. По каросерията не личат драскотини или други повреди, а вътрешното пространство изглежда така, сякаш притежателят му не се е разхождал извън асфалтирани пътища. Така, че сравнително малкият пробег от 28.150 километра изглежда напълно оправдан.

Defender като специална версия Adventure

Като че ли тези параметри не са достатъчни: този екземпляр на Defender крие още една малка изненада. Касае се за специалния модел Adventure, който се отличава с интересни лакове (тук е Corris Grey с черен покрив), специална радиаторна решетка и офроуд екстри като 16-цолови джанти с гуми за офроуд. Освен това серийното оборудване е включвало климатична инсталация и зимен комфортен пакет с подгряване на седалките.

Доброто настроение на интересуващите се от употребявани Land Rover Defender, особено в такова състояние, може малко да помръкне при вида на цената от 150.000 лв. Цената като нов на модела е била 100.000 лв. така, че при добра поддръжка е възможно автомобилът да увеличи стойността си.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин