Класика на Alfa на ток


20
апр.
2020

525 електрически конски сили са дали италианските тунинг-специалисти от Totem на Coupé-класиката Alfa Romeo Giulia GT. Динамичните характеристики на ретро-Alfa-та са невероятни!

Тунинг-фирмите определено обичат Alfa: неотдавна британските тунинг-специалисти Alfaholics бяха преобразили Alfa Romeo Giulia по маниер на Singer. Сега наред са италианските тунинг-специалисти Totem Automobili. Вместо бензинов мощ, Totem залагат на електрификация.

Само десет процента от каросерията са запазени оригинални

Като база за Totem GTe служи Coupe-то Giulia GT – в често произвежданата и сравнително евтина версия 1300 Junior. Също както и Alfaholics, италианците са разглобили изцяло класиката. Използват се само десет процента от оригиналната каросерия, но комбинирани с нова алуминиева платформа. Вътре има клетка срещу преобръщане. Серийните амортисьори са Bilstein, окачването е с електронно регулиране или въздушно окачване – срещу доплащане.

В задницата има монтиран електромотор с 525 к.с. и максимален въртящ момент от 940 нютонметра. Така GTe ускорява за 3,4 секунди до темпо 100 км/ч. Токът се осигурява от тежаща 350 килограма батерия с капацитет 50,4 кВтч.  При нормално шофиране могат да бъдат изминати 320 километра, а засега не е известно необходимото за зареждане време. От Totem не дават информация и относно цената на модела. Тя ще стане известна по време на представянето на автомобила, което щеше да се състои на отложения фестивал на скоростта в Гудууд.

Може би обаче си струва, да започнете с пестенето: Alfaholics искат за своите GTA-модели близо 600 000 евро, но и GTe едва ли ще бъде по-евтин. Докато класиката остава вярна на визията с муцуна с „четири очи“, във вътрешното пространство  Totem предлагат многобройни възможности за индивидуализация и харчене на пари: интериорът може да бъде тунингован изцяло по вкуса на клиента, а седалките се оформят по мярка за водача . Освен това италианците работят с нови, дигитални уреди и ретро-инфотейнмънт система с 3,5-инчови дисплеи.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >