Китай получава по-красивия Sharan

2704
2020

VW ще произвежда за Китай луксозен, седемместен ван с размер XXL – на изгодна цена. AUTO BILD ще ви даде информация за VW Viloran!

Китай получава по-красивия Sharan: с „Viloran“ Volkswagen съвместно с китайския производител SAIC пускат на пазара вълнуваща смесица между ван и комби – с плъзгащи се врати и до седем места. Тяхното разположение е специално, тъй като на втория ред седят двама, а на третия – трима пасажера.

На външен вид моделът също поема по различен път от този на семплия и делови Sharan: украсената с много хромирани елементи предница прилича доста на тази на SUV-а VW Touareg, a страничният изглед е доминиран от масивните плъзгащи се врати. Задницата пък разполага с екстремно редуцирани светлини, свързани с хромиран елемент.

Луксозно оборудване

VW Viloran е най-големият представител на платформата на Volkswagen MEB. Дължината му е впечатляващите 5,35 метра, широчината – 1,97 метра, а височината – 1,78 метра. Щедрите 3,18 метра междуосие се отразяват благоприятно най-вече на пространството за краката – ванът ще превозва доста луксозно своите пътници. Всички седалки са тапицирани с кожа и разполагат с отопление, вентилация и функция за масаж. На втория ред има две отделни седалки с електрически опори за краката. Кокпитът може да бъде изцяло дигитален. В средата на арматурното табло има голям монитор, а отстрани са разположени вентилационните дюзи. Климатичната инсталация се управлява чрез допир и изглежда доста футуристично. Списъкът от опционални асистенти за Viloran е дълъг – сред тях са асистент за запазване на пътната лента, за движение в задръстване и за напълно автоматично паркиране.

Двигатели, пазарен старт и цена

Моторизациите са предвидими: два 2-литрови бензинови двигателя. Базовият вариант е със 184 к.с. и 320 Нм максимален въртящ момент, а по-мощният вариант разполага с 220 к.с. и 350 Нм. Трансмисията е 7-степенна автоматична, задвижването е предно, 4х4 не се предлага. Луксозният ван обаче не е много скъп. VW Viloran струва около 92 000 лв. Пазарният старт на модела в Китай е през следващия месец, а по-късно автомобилът ще се предлага и в Русия. Viloran няма да се предлага в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин