Китайското копие на 6-колесния G-клас


27
апр.
2018

Copy-paste: така може да бъде наречена любимата тенденция, която китайските автомобилни дизайнери неотлъчно следват. И макар че изложението в Пекин за пореден път демонстрира колко бурно се развива най-голямата сила в „света на колела“, китайците изобщо не се свенят да копират достиженията на европейските, американските и други свои колеги. Именно това е видимо от „чудовището“ с три оси BAIC BJ80 6×6 Pate.

Да, познахте – за „вдъхновение“ е използван Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 – като от него са копирани не само формите, но и (в голяма степен) размерите. Неговото китайско копие има багажник на покрива в сафари стил, червени LED-светлини за мъгла, а вместо т.нар. Sidepipes на оригинала отстрани се мъдрят далеч по-скромните четири на брой ауспухови тръби. Седмото (резервно) колело е монтирано най-отзад, за да не отнема от пространството в товарния отсек. Вместо V8 с две турбини в китайския 6×6 e монтиран 2,3-литров 4-цилиндров агрегат с 250 „коня“.

За капак BAIC разполага щанда си точно пред този на Mercedes! И това ако не е наглост… Въпреки това трябва да признаем, че китайците са се справили много добре с изработката – и са успели да възпроизведат дори характерния звук за G-клас звук при затваряне на вратата.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >