Китайският гигант Geely с „апетит“ към Alfa и Maserati


12
февр.
2019

Напоследък се носят много слухове, че Fiat-Chrysler иска да се отърве от своите марки Alfa Romeo и Maserati. Търсенето на италианските „спортяги“ намалява, а европейският пазар става все по-безинтересен за концерна. Именно в този момент биха могли да се включат китайците от Geely, които имат интерес да добавят към премиум портфолиото си, включващо вече Volvo и Lotus, Аlfa и Maserati, отбелязва Automobilwoche. FCA се отдели от Ferrari и CNH Industrial и продаде наскоро доставчика на компоненти Magneti Marelli– така че нищо чудно раздялата с Alfa и Maserati да бъде следващата стъпка.

В итало-американския концерн след смъртта на някогашния шеф Серджо Маркионе през 2018 започнаха бурни промени. В момента за компанията американският бранд Jeep е далеч по-важен, докато производството на Maserati и Alfa в италианските заводи на концерна спада доста силно. Затова повлия и екоданък, който Италия наложи – така че атрактивните марки изпитват трудности дори у дома.

Още по темата

Card image cap
GR-rrr: наточената линия на Toyota

28
сеп.
2017

С „GR“ Toyota ще обозначава спортните версии на масовите си модели. Спортната дивизия предлага модификации на три нива. AUTO BILD има цялата информация!

Card image cap
GLC на водород?

18
февр.
2016

Card image cap
Ford GT в аеродинамичния тунел (ВИДЕО)

15
юли
2016

Най-накрая има нови снимки на Ford GT. Инженерите тестват спойлерите и въздухозаборниците в аеродинамичния тунел.

Card image cap

В последния брой:

Архив >