Китайският гигант Geely с „апетит“ към Alfa и Maserati


12
февр.
2019

Напоследък се носят много слухове, че Fiat-Chrysler иска да се отърве от своите марки Alfa Romeo и Maserati. Търсенето на италианските „спортяги“ намалява, а европейският пазар става все по-безинтересен за концерна. Именно в този момент биха могли да се включат китайците от Geely, които имат интерес да добавят към премиум портфолиото си, включващо вече Volvo и Lotus, Аlfa и Maserati, отбелязва Automobilwoche. FCA се отдели от Ferrari и CNH Industrial и продаде наскоро доставчика на компоненти Magneti Marelli– така че нищо чудно раздялата с Alfa и Maserati да бъде следващата стъпка.

В итало-американския концерн след смъртта на някогашния шеф Серджо Маркионе през 2018 започнаха бурни промени. В момента за компанията американският бранд Jeep е далеч по-важен, докато производството на Maserati и Alfa в италианските заводи на концерна спада доста силно. Затова повлия и екоданък, който Италия наложи – така че атрактивните марки изпитват трудности дори у дома.

Още по темата

Card image cap
BMW 2002 Hommage: повече от почит

21
май
2016

BMW показва уважение към легендарното 2002 turbo с прототип, базиран на M2. Студията може да се окаже предвестник на M2 CSL

Card image cap
Най-шантавите желания на клиентите на Rolls-Royce

5
апр.
2016

Rolls-Royce изпълнява почти всяко желание на клиента. Дали той ще иска кожа с цвета на кучето си, специална стойка за чашата с лимонада на половинката или хладилен багажник – това няма значение. Запознайте се с най-странните прищявки на богатите!

Card image cap
Празник за почитателите на Skoda този уикенд

7
юни
2016

На 10-12 юни писта „Дракон” ще бъде домакин на ежегодния събор на чешката марка

Card image cap

В последния брой:

Архив >