Китайският гигант Geely атакува глобалните пазари с нов електромобил


16
ян.
2019

Geely разпространи първия тийзър на своя нов електрически седан. Модификацията с вътрешнозаводско означение GE11 ще бъде представена до пролетта и ще бъде пусната на основните световни пазари, стартирайки от китайския.

Новият модел ще бъде с дължина около 4,70 метра и с максимална мощност около 180 „коня“. За момента от Geely не разкриват пробега с едно зареждане – засега обаче е ясен ниският коефициент на въздушно съпротивление (Cx = 0,24, за сравнение при предходната генерация на Mercedes-Benz CLA той е 0,22). За да постигнат това, инженерите са използвали решения като издължен преден капак и дръжки на вратите, които автоматично „потъват“ в каросерията, когато електромобилът достигне определена скорост.

Още по темата

Card image cap
Все повече виртуални краштестове в бъдеще

30
мар.
2017

Клаус Волф от германския институт Фраунхофер отговаря на ключови въпроси по отношение на тестовете за сигурност в бъдеще

Card image cap
Официално: PSA купи Opel за 2,3 милиарда евро

6
мар.
2017

Френският автомобилен концерн PSA се разбра с General Motors (GM) относно покупката на Opel. 1,3 милиарда евро ще плати PSA за Opel, както и още 900 милиона за финансовия бизнес.

Card image cap

В последния брой:

Архив >