Китайска марка влиза в шампионата за издръжливост WTCR


4
ное.
2018

Наред с Hyundai, Cupra, Audi, Honda, VW, Peugeot и Alfa Romeo през 2018 в световния шампионат за туристически автомобили WTCR ще влезе и осма марка – китайската Lynk & Co. Тя е част от портфолиото на гиганта Geely – водещия автомобилен гигант в милиардната страна. Lynk & Co трябва да се превърне в глобален бранд за градска мобилност, който залага основно на свързани автомобили и се стреми да се хареса на младите клиенти.

Geely Group Motorsport в момента работи по разработката на Lynk & Co 03 TCR. На база на този модел ще има и шосейна модификация с около 500 к.с. В зависимост от категорията автомобилите във WTCR са ограничени до 330-350 к.с.

С новата „бегачка“ ще стартира екипът Cyan Racing. През 2017 той успя да грабне титлата с пилот Тед Бьорк. Бьорк, който в момента кара Hyundai i30 N, е трети по точки в шампионата, е потвърден като първи пилот. Вероятно и тимът на рекордьора по титли Иван Мюлер ще замени Hyundai с Lynk & Co.

Преди финала на актуалния сезон в Макао на 17-18 ноември във WTCR теоретични шансове да вземат титлата имат цели седем пилоти. Фаворит е вече 57-годишният Габриеле Таркини (Hyundai), който към момента има 39 точки актив пред Иван Мюлер.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >