Китайска електрическа лимузина с киносалон на задните места

2811
2023

В лицето на Skyhome китайският автомобилен гигант Skywell лансира електрически седан, който демонстрира върхов лукс

В последните години Китай буквално „бомбардира“ света с нови електрически модели. Сега Skywell – още една нова марка от Поднебесната империя, представи електрическия седан Skyhome Concept, който ще влезе в производство през следващата година. За щастие, творението на Skywell се откроява от тълпата с разнообразие от иновативни функции.

Елегантен дизайн: малко ръбове, но много извити линии, вратите се отварят в противоположни посоки.

Автомобилът се казва Skyhome и ще бъде произвеждан от Skywell New Energy Automobile Group. Поразителното е колко елегантно изглежда той. Докато при много съвременни модели доминират острите ръбове и правите линии, екстериорът на прототипа Skyworth Skyhome разполага със забележителни извивки в предната част, които плавно преливат в бронята и са комбинирани с LED фарове и LED светлинна ивица.

Огромни дисплеи и седалки, на които можете да полегнете

Концепцията разполага и с дигитални странични огледала, интегрирани в каросерията дръжки на вратите, панорамен стъклен покрив и LED светлинна лента по цялата ширина на каросерията. Най-атрактивните решения обаче можете да откриете в интериора. Там ни посреща масивен извит екран, който интегрира арматурното табло, дисплея на информационно-развлекателната система и екрана пред пътника.

Пътниците отзад ще се чувстват като в киносалон благодарение на огромния монитор.

Концепцията също така разполага със стилен „половин“ волан, щедро амбиентно осветление и комбинация от различни материали. Благодарение на огромен екран, който се спуска от тавана, пътниците на задните места ще могат да се почувстват като в киносалон – BMW представи подобно решение в новата Серия 7.

Пред водача и пътника има цяло море от дисплеи, както и комплексно амбиентно осветление.

В задната част на централната конзола има и голям хладилник. Дисплеи са разположени и отзад на подглавниците, както и два джоба за съхранение на вещи. Задните седалки предлагат още по-важна екстра – те могат да се наклоняват в позиция за сън и имат функция за масаж на краката.

Skyhome е на 90 процента като серийната версия

Позовавайки се на китайски медии, Carscoops.com посочва, че прототипът на 90% съответствал на планирания сериен модел, който в родината си щял да струва еквивалента на 60-70 хиляди лева. Ако електрическият седан бъде пуснат на пазара в Европа, вероятно обаче ще бъде доста по-скъп.

Lounge-атмосфера на втория ред: на седалката от страната на пътника можете дори да полегнете.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин