Китаец с MINI измина цялото „Нордшлайфе“ на две гуми

Това е световен рекорд за най-дълго изминато разстояние на две гуми с автомобил


4
ное.
2016

Луд китайски каскадьор постави нов световен рекорд за най-дълга измината дистанция, карайки автомобил на две гуми. При това го постигна не къде да е, а на легендарният „Нюрбургринг Нордшлайфе“.

Във визитката на Хан Юе са запизани множество рекорди, но изминаването на две гуми на дългия 20,81 км „Зелен ад“ е наистина впечатляващо постижение. Не трябва да забравяме, че „Нордшлайфе“ не са само дълги широки прави, а се отличава с тесни фиби, драстични възвишения и спускания и безброй завои.

И докато сме свикнали да пишем за обиколки на „Ринга“, започващи с 6 или 7 минути, то тази е може би най-бавната в историята на германската писта. Китаецът Хан Юе изминава цялото разстояние за 45 минути.

Той постига рекорда с любимото му MINI Cooper S. Колата е почти стокова, като е екипирана с ролкейдж, състезателна седалка и състезателни колани. Гумите са по-твърди, за да издържат на продължителното натоварване. Главините също са заменени с подсилени такива.

Досегашните рекорди в тази област са били в рамките на няколко километра, именно поради бързото износване на стандартните гуми и тяхното спукване.

Преди няколко дни друг стънтър записа различен рекорд на каране на автомобил на две гуми, развивайки максимална скорост от 185 км/ч с BMW 335i Coupe.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин