КИА XCEED И ПРОТОТИПЪТ ‘IMAGINE BY KIA’ С НАГРАДИ iF DESIGN

1302
2020

Градският кросоувър XCeed и прототипът ‘Imagine by Kia’ бяха отличени с престижната награда за дизайн iF. Победителите в популярния конкурс илюстрират дизайнерската концепция на КИА като приоритет в разработването на новите модели и демонстрират развитието на марката в епохата на електрифицираната мобилност. 

С награда в категория ‘Професионален концепт’, прототипът ‘Imagine by Kia’ визуализира намеренията на марката да бъде лидер в популяризацията на вълнуващи електромобили. Призът за XCeed в категория ‘Продукт’ е следствие от успешното представяне на градския кросоувър в Европа от октомври миналата година.

Двойното постижение е поредното доказателство за първокласния дизайн на моделите КИА. Автомобилният бранд спечели първата си iF награда през 2010г., като всяка следващата година добавя по още едно отличие към колекцията си от награди за дизайн. Към момента корейската марка е притежател на 20 iF приза.

‘КИА се стреми към непрекъснато подобряване на качеството на своите продукти. Желанието ни е да предоставим все по-завладяващо и интересно преживяне на бъдещите собственици на автомобили КИА,’ каза Карим Хабиб, Шеф дизайнерът на КИА. ‘Кросоувърът XCeed и концептуалната разработка ‘Imagine by Kia’ са олицетворение на новата ни визия. Изключително съм горд от факта, че работата на нашите професионални екипи се оценява от все повече потребители в цял свят.’

Награда Професионален концепт’ за Imagine by Kia

‘Imagine by Kia’ е първият напълно електрически пътнически автомобил с четири врати на КИА. Проектиран така че да не се вписва в познатите автомобилни категории, той комбинира елементи на динамичен SUV, елегантен семеен седан и гъвкав, и просторен кросоувър. Концепцията ‘Imagine by KIA’ демонстрира бъдещия дизайнерски език на марката с интелигентни интерпретации на съществуващите мотиви и каросерия, характеризираща се с комбинация от стегнати форми, ясни линии и ефективна аеродинамика. Концептуалната разработка на КИА бе представена за първи път пред европейската аудитория на автосалона в Женева през март миналата година.

Kia XCeed – носител на приза ‘Продукт’

Носителят на приза iF в категория ‘Продукт’ е новият градски кросоувър на КИА, който комбинира практичността на SUV със спортния пакет и динамично управление на хечбек. XCeed е насочен към нарастващото желание сред европейските потребители за автомобили, които предлагат повече емоция и динамика по отношение както на дизайна, така и на стила на управление.

Въпреки че е спортна алтернатива на традиционните представители в SUV сегмента, XCeed предлага обширно интериорно пространство на своите гости. Моделът впечатлява с динамично и прецизно управление, и осигурява по-добра видимост на пътя от конвенционален хечбек.

Автомобилът е проектиран ексклузивно за европейските потребители в дизайнерското студио на марката във Фрнакфурт, Германия. Предлагайки нещо различно и свежо на европейските потребители, КИА XCeed бе лансиран на европейските пазари през октомври 2019г. Първата електрифицирана версия на модела ще се предлага от първата половина на 2020г.

Трофейят за XCeed попълва колекцията от iF награди на семейство Ceed. През 2019г. Ceed хечбек, Ceed комби и ProCeed грабнаха престижните iF отличия.

iF Design Award 2020: 7 298 заявки за участие от 56 страни

Още от своето създаване през 1953 г. iF Design се нарежда сред най-значимите конкурси за водещи постижения в дизайна в световен мащаб. Наградата води началото си от продуктовите изложения ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse‘, лансирани в рамките на индустриалния панаир в Хановер, а днес се счита за един от най-престижните отличия за дизайн. Тази година компании от 56 държави се включиха със 7 298 продукта, които бяха оценявани от независимо международно жури, съставено от 78 експерти по дизайн.

iF Design Award се връчва в седем категории: продуктов дизайн, комуникации и дизайн, дизайн на опаковки, архитектура, интериорен дизайн, сервизен дизайн и професионални концепции. Всички победители в конкурса ще бъдат изложени в Café Moskau, Берлин, от 2-ри до 10-ти май.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин