КИА МОТОРС ПРОИЗВЕДЕ 3-МИЛИОННИЯ СИ АВТОМОБИЛ В ЕВРОПА

2703
2018

КИА Моторс произведе 3-милионния си автомобил в Европа, 12 г. след основаването на завода в Жилина, Словакия. Автомобилът, отбелязал 3-те милиона, е КИА сийд. Моделът е 5-врат хечбек, версия GT line, произведен за клиент на марката в Исландия. Оборудван е с 1-литров T-GDi (турбобензинов двигател с директно впръскване). През 2017 г. КИА Моторс Словакия регистрира производството на 335 600 автомобила и 539 987 двигателя с експорт до 80 държави по света. Най-популярният двигател за изминалата година е 1.7-литровият CRDi.

В Жилина се произвеждат 3 модела от европейската гама на марката – широко популярният КИА сийд във версии хечбек, комби и с 3-врати, бестселърът на КИА – Спортидж, и компактният представител в MPV сегмента – Венга. От май 2013 г. КИА Моторс Словакия изработва и първите модели от спортната линия на марката – cee’d GT и pro_cee’d GT. Произведените в Жилина автомобили заемат близо 50% от общите продажби на марката в Европа.

Заводът на КИА е с изградена репутация на производител на висококачествени автомобили с ключова роля в предлаганата от марката безпрецедентната за Европа 7 г. гаранцията.

Моделната гама Сийд – разработена, конструирана и произведена в Европа, специално за европейските потребители – заема 50% от капацитета на завода в Жилина. До момента КИА е произвела 1,3 милиона броя от модела Сийд. От лансирането му през 2006 до 2012г. са реализирани 646 300 броя от първо поколение сийд. Производството на второ поколение наброява 647 700. От юни тази година ще се произвежда трето поколение сийд. Подобно на своите предшественици, моделът ще бъде ексклузивно асемблиран в Европа и предназначен за потребителите на Стария континент.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин