КИА МОТОРС ПРОИЗВЕДЕ 2-МИЛИОННИЯ АВТОМОБИЛ В АМЕРИКА

30 март 2016г., Сеул – Днес, производствената база на КИА в Джорджия, Америка (KMMG) празнува появата на 2-милионния автомобил – Sorento SXL.

3003
2016

С инвестиция от 1.1 милиарда щатски долара, KMMG стартира своята дейност през ноември 2009г. Към момента фабриката генерира над 40% от реализираните в Съединените Щати автомобили с марка КИА.

‘Производството на 2 милиона автомобила с марка КИА за по-малко от 7г. е отлично постижение, с което може да се гордее всеки един от членовете на сполетения и амбициозен екип на марката,’ каза Президентът и CEO на KMMG – г-н Hyun-Jong Shin. ‘Високото качество на всеки един модел Sorento CUV и елегантната лимузина Optima, които се произвеждат в KMMG, е пряк резултат от усърдната работа и всеотдайност на екипа, а днешният ден е чудесен повод да отпразнуваме успешните резултати.”

Благодарение на дейността на KMMG и местните доставчици, в региона на Уест Пойнт са открити 15 000 работни места. Според последния доклад за качество на J.D. Power, KMMG се подрежда в челната петица на производствените бази в Съединените Щати.

‘КИА и Джорджия имат успешна репутация не само сред потребителите на марката и жители на щата, но и в световен мащаб,’ заяви Губернаторът Nathan Deal. ‘Допълнителните инвестиции на компанията в американския щат е доказателство за отличните ни партньорски отношения. Адмирираме и ще продължаваме да подкрепяме дейността на марката в региона. Бих искал да поздравя екипа на КИА за постигнатите отлични резултати.’

KIA Motors Manufacturing Georgia, Inc. (KMMG) е първата производствена база на KIA Motors Corporation в Северна Америка. С годишен капацитет от 360 000 броя, KMMG е разположена на 2 200 акра в Уест Пойнт, Джорджия. Заводът стартира дейността си на 16 ноември 2009г. В KMMG се произвеждат Sorento CUV и Optima седан, два от най-продаваните модели на марката в Съединените Щати.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин