КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ ‘РЪКОВОДСТВО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ’


18
юни
2020

Днес КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner’s Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone.  

Kia Owner’s Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.

От 2017г. КИА предлага на определени пазари мобилни приложения с добавена реалност. Kia, Google и Megazone се фокусират върху разпознаването на символи, което прави приложението съвместимо с всички нови модели. В резултат на партньорството между КИА, Google Cloud и Megazone приложението за Ръководство на потребителя може да бъде по-лесно адаптирано за десетки глобални пазари на автомобилния бранд.

Прилагайки уникалната платформа на Google, функцията Symbol Scanner позволява точното идентифициране на символите в автомобила. Например, ако потребителят сканира със смартфон символа ‘cruise control’ на волана, платформата ще разпознае изображението чрез комуникация със сървъра. Непосредствено след това смартфонът показва видео с детайлна информация относно системата ‘cruise control’.

В допълнение, приложението за Ръководство на потребителя служи и като дигитално ръководство с функция търсене: предоставя индекс на символите, предупредителен индикатор, илюстриран списък на всички символи в автомобила и тълкуване на предупредителните светлини на инструменталния панел.

КИА Моторс ще лансира поетапно приложението за Ръководство на потребителя през втората половина на 2020г., когато се очаква и дебютът на няколко нови модели КИА на международните пазари.

„Приложението за Ръководство на потребителя ще бъде вълнуващо изживяване за нашите потребители,” каза Eui-sung Kim, Вицепрезидент и Ръководител международна дилърска мрежа, КИА Моторс. „Собствениците на автомобили КИА ще могат да повишат своята безопасност и комфорт, ползвайки приложението, което предоставя интуитивна информация за различните функции в автомобила и нашите най-нови технологии.”

Мобилното приложение за Ръководството на потребителя на КИА спечели голямата награда в категория Интелигентни приложения по време на пролетната конференция Korea Intelligent Information System Society. КИА Моторс планира разработването на допълнителни услуги, които включват иновативни интелигентни технологии в партньорство с Google Cloud.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >