КИА МОТОРС ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО СПОРЕД J.D. POWER ЗА 2020

2906
2020

КИА зае челна позиция в американската авто индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2020 с рапортувани 136 проблема на 100 автомобила. За шеста поредна година КИА е номер едно сред масовите автомобилни производители. “Изключителен резултат за корейския бранд’, каза Dave Sargent, Вицепрезидент, Automotive Quality, J.D. Power.

КИА затвърди лидерската си позиция с предимствата на моделите Forte и Soul, които са сред 10-те топ автомобила в класацията. КИА спечели и с най-добре представилите се в съответните сегменти Forte (Компактен автомобил), Sedona (Миниван), Sorento (Голям SUV) и Soul (Малък SUV).

„Водещата позиция сред всички масови автомобилни марки в продължение на 6 последователни години е огромна чест за нас и гаранция за изключителното качество и високо ниво на изработка на всеки автомобил КИА,” каза Sean Yoon, Президент и CEO, КИА Моторс Северна Америка и КИА Моторс Америка. „С 4 лидерски позиции и допълнителни 4 награди в топ 3 на съответните категории, КИА отново демонстрира своя непрекъснат прогрес и фокус на бранда върху удовлетворението на потребителите от автомобилите с марка КИА.”

Годишният доклад на J.D. Power 2020 анализира мнението на 87 282 автомобилни потребители и оценява удовлетворение от управлението, двигатели и трансмисии, и проблеми свързани с качеството след покупката на автомобила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин