КИА лансира общоевропейска услуга за зареждане на електромобили

3009
2020

КИА Моторс лансира KiaCharge, общоевропейска интегрирана услуга за зареждане на електромобили. Собствениците на BEVs (електрически превозни средства) и PHEVs (плъгин хибридни автомобили) ще имат осигурен достъп до най-мащабната мрежа от електростанции в Европа. Потребителите ще могат да се възползват от услугата посредством плащане с карта и мобилно приложение. Услугата ще бъде на достъпна тарифа за всички клиенти в зависимост от техните индивидуални предпочитания за зареждане.

В партньорство с Digital Charging Solutions (DCS), KiaCharge ще предложи на своите клиенти достъп до 160 000 зарядни станции в Европа, които ще са с AC и DC конектори.

Чрез инсталация на приложението KiaCharge потребителите ще имат осигурен достъп до зареждащите устройства от всички основни оператори посредством обща платформа. Благодарение на eRoaming клиентите ще имат възможност да зареждат своите автомобили в цяла Европа без да са необходими допълнителни договори с други доставчици.

Емилио Ерера, Главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: „Недостатъчната наличност на точки за зареждане е основателна причина за отказ от покупката на електромобил. Чрез въвеждането на цялостна и лесна за използване интегрирана услуга за зареждане на електромобили, КИА ще насърчи закупуването на електрически превозни средства.”

Предвид напредничавото развитие на технологиите, пробегът на BEV автомобили непрекъснато нараства. Например, 64 kWh КИА е-Ниро изминава 455 км с едно зареждане, комбинирайки кросоувър дизайн и практичност с дълъг пробег и нулево ниво на вредни емисии.

В близко бъдеще много от потребителите на ДВГ автомобили ще предпочетат покупката на електромобил. Според проучване направено от McKinsey търсенето на публични зарядни станции в следващите 10г. се очаква да се увеличи с 35%. 

KiaChargeедин акаунт за цяла Европа

С KiaCharge автомобилната компания предлага на своите BEV и PHEV клиенти интегрирана услуга за зареждане на електромобили в Европа в партньорство с eRoaming. eRoaming предоставя възможност на водачите на електромобили да използват множество зарядни станции без да е необходимо сключването на договори с други доставчици.

Новата услуга от КИА ще осигури достъп до уеб платформа, която ще съдържа цялата необходима информация, включително детайли за продукта, тарифи, карта с локации на зарядните станции и управление на акаунта. В допълнение, KiaCharge може да се управлява от iOS и Android приложения, което позволява интелигентно планиране на маршрута с цел улесняване намирането на точки за зараждане. Потребителите ще могат лесно да открият най-близката зарядна станция и чрез инфотейнмънт системата на своя автомобил.

Потребителите на KiaCharge могат да се включат в DCS мрежата чрез радиочестотна идентификационна (RFID) карта или мобилно приложение. Те ще получават информация за цените на точките за зареждане в реално време и ще имат пълна прозрачност на цената на услугата за зареждане. Всички клиенти ще получават веднъж месечно фактура за използване на мрежата, вместо отделно таксуване при всяко едно зареждане.

KiaCharge ще бъде лансирана в 7 европейски държави през октомври тази година: Италия, Полша, Испания, Австрия, Франция, Германия и Швейцария. Услугата ще бъде активирана и за потребителите в Англия до края на 2020г. Компанията планира да предостави услугата на повече европейски държави в близко бъдеще.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин