КИА инвестира още 70 млн. евро в завода си в Словакия

1012
2020

КИА Моторс Европа осъществи редица подобрения в европейския завод на марката за производство на автомобили и двигатели в Жилина, Словакия. Нововъведенията са на стойност 70 млн. евро, които КИА инвестира тази година за производство на изцяло новите Smartstream и хибридни двигатели.

Вложените в завода средства улесняват адаптирането на една от четирите монтажни линии от производството на дизелови към бензинови автомобили. КИА ще започне конструирането на високоефективни хибридни бензинови двигатели с малък обем на 3 производствени линии, като четвъртата е предназначена за най-новия 1,6-литров Smartstream дизелов двигател. Това е крачка напред към хибридизация и електрификация в отговор на нарастващата пазарна тенденция в Европа.

Инвестицията позволява и производството на най-новите ‘Smartstream’ двигатели на КИА, базирани на 1,5-литрови двигатели Kappa и 1,6-литрови Gamma T-GDi мотори. Новите 4-цилиндрови бензинови двигатели са част от стратегията на компанията за хибридизация и редуциране нивото на вредни емисии в Европа. И двата нови двигателя са конструирани така, че да интегрират 48V mild-hybrid система на КИА ‘EcoDynamics+’. В допълнение, Gamma’ 1,6л T-GDi е проектиран за съвместимост с хибридни технологии, които компанията възнамерява да разработва в бъдеще.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин