Кемпер с двойно задвижване за пътешественици

Дилърът на Land Rover в Кьолн Матцкер създава високопроходими автомобили за тежки пътешествия, например този кемпер за експедиции Defender "mdx". Цената? Шестцифрена!

1809
2016

Независимо накъде ще ви отведе пътят, този специален автомобил за пътешествия ще бъде винаги с вас: един Land Rover Defender, преработен в експедиционен кемпер. „mdx“ бил различен от повечето автомобили от този тип, казва специалистът на тема Land Rover Матцкер, който произвежда тези кемпери: това не е „камион за живеене“, а истински високопроходим автомобил. Свобода вместо комфорт – това е идеята.

Максимално подготвен за дивата природа

Въпреки това Defender „mdx“ осигурява доста приличен комфорт: снимките на базовия модел на Матцкер с цена 105 000 евро показват елегантен интериор с лъскави шкафчета, дървен под и удобни седалки. Изолацията осигурява най-добра защита срещу студ и жега, сгъваемият покрив позволява да се изправите в интериора, а отделенията за вещи с обща вместимост 1000 литра могат да поберат не само оборудването за оцеляване, но и полезни развлечения за дните с лоши метеорологични условия. Пътешественикът не е подложен на лишения, разполага с креват, кухня, запаси от храна и тоалетна, докато пътува из дивата природа. А точно това е силата на „mdx“.

Екстремно олекотена конструкция и специално окачване

За своя приключенски кемпер Матцкер обещава неограничената проходимост на Land Rover. Благодарение на карбоновите композитни материали и специалната техника на изработка на кабината, както и на леките, но изключително здрави алуминиеви сандвич-плочи и шперплата от Габун „mdx“ тежи само 60 килограма повече от Defender 110 Station Wagon. Окачването е разработено специално за експедиционния модел – оптимално настроено за теглото, с двойни пружини на задния мост и адаптирани стабилизатори. Матцкер гарантира и по-високо отклонение на осите, както и изключителен клиренс. Благодарение на разширената с 84 милиметра следа „mdx“ предлага и най-висок комфорт на возене.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин