Кемпер на старо: Volkswagen T3 на изгодна цена


29
юли
2021

Синьо-белият кемпер Volkswagen T3, предлаган в eBay, изглежда добре поддържан. Освен това бензиновият двигател с мощност 60 к.с. не е скъп за поддръжка

Едва ли някой друг кемпер съчетава толкова практични таланти с носталгични емоции като Volkswagen T3, последния Bulli с двигател, разположен отзад. Но който се реши да кара такъв бус, трябва да има познания на автомеханик. Защото освен с много добре поддържани Bulli-та, пазарът е наситен и с ръждясали „гробници“. В допълнение, хипидухът на T3 вдига цените. Дори кемпери „самоделки“ отдавна се предлагат на цени, близки до тези на оригинални заводски „домове на колела“ Westfalia или California.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ VOLKSWAGEN T3 В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Понякога обаче „изпадат“ и изгодни предложения: както доказва обява за T3 Camper в eBay. Продавачът на буса иска 11 900 евро (ок. 23 800 лв.) за своя Bulli. За добре поддържан T3 със самоделни модификации за кемпер и малък покрив, отварящ се нагоре, цената е добра. Освен това автомобилът бил съхраняван в гараж, след като е пребоядисан през 2014 г. А необходимите ремонти по каросерията със заварки по прага отдясно били завършени наскоро. Очевидно сегашният притежател на автомобила знае къде в T3 трябва да инвестира. В крайна сметка на снимките, публикувани в обявата, се вижда много спретнат бус, очевидно добре обгрижван както отвътре, така и отвън.

Модификациите отвътре изглеждат качествени.

Малките недостатъци на Т3

Но собственикът не крие и дефектите. Например в текста към обявата се казва, че клапаните на бензиновия двигател с мощност 60 к.с. отзад трябва да бъдат регулирани, както и че Т3 се нуждае от нови тръби за охладителната течност.

Независимо от привлекателността на офертата, огледът  е от съществено значение. Защото Volkswagen T3 и ръждата са добре позната двойка. Ремонтите по каросерията отнемат много време и са скъпи. Трябва да знаете какво да очаквате, преди да подпишете договора за продажба. Това важи и за задвижването: с 1,9-литровия двигател този T3 нито е пъргав, нито икономичен.

Продавачът описва открито и честно състоянието на буса. Това винаги трябва да се разглежда като плюс.

Още по темата