Катето Стратиева отива на рали „Кипър“

0709
2019

След успешния финал на Barum Czech Rally Zlin в края на август, Екатерина Стратиева и Георги Аврамов има нова цел – старт в рали Кипър, седми кръг от Европейския рали шампионат. Състезанието ще се проведе през последния уикенд на септември (27-29.09) и ще бъде с център столицата Никозия. Общата дължина на скоростните етапи ще е 200,07 км, като 87% от тях са на макадам, а 13% – на асфалт.

Интересен факт е, че този старт ще бъде под номер 100 за Екатерина, а също и държава номер 21, в която тя ще участва като рали пилот! Автомобилът за това рали ще бъде отново Peugeot 208 R2, като този път той ще бъде нает и обслужван от най-големия отбор в Европейския рали шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция, който ръководи Peugeot Rally Academy. Част от отбора тази година е действащият шампион на Европа – Алексей Луканюк с навигатор Алексей Арнаутов.

“Чувствам се развълнувана, защото от 2012 г. се опитвам да взема участие в Кипър, а сега почти всички е готово! Въпреки че от 2015 г. не съм карала на макадам, смятам , че опитът, който натрупах на Барум ще ми бъде много полезен, затова очаквам бързо да се адаптирам към този тип настилка. Планираме участие на официалния тест във вторник преди ралито, за да мога да направя допълнителни километри и така ще бъда доста по-подготвена за истинската надпревара, стартираща в петък! “Виновниците” за осъществяването на това наше участие са ПЕТРОЛ, които от 2014 г. стоят плътно зад мен и мисля, че това е само началото на нещо ново. Не мога да скрия моята огромна благодарност за подкрепата, която ми гласуват! Разбира се, благодаря и на останалите партньори в лицето на Verso Travel, Astra Optic, и Боро Теракол, които помагат през цялата година на отбора ми, както и на добавки Хелиос, които ми подадоха ръка за този старт.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин