Катерене с Volvo Trucks

0306
2016

Близо 100 участници приеха предизвикателството на Volvo Trucks да се изкатерят по 10-метрова алпинистка стена по време на най-голямото изложение на камиони у нас – Truck Show Камиони, което се проведе на пистата в Лесново на 2-3 юни. Състезанието под мотото“Можеш ли да катериш като новия Volvo FMX” беше в чест на строителния камион от гамата на шведския производител. Той се отличава с най-новата скоростна кутия I-Shift с предавки за бавен ход и безпрецедентни за класа си възможности за изкачване на трудни терени.

По време камионджийското шоу посетителите можеха да се възползват и от тест драйв на специалния камион, с който се провежда традиционният национален шампионат по икономично шофира Drivers Fuel Challenge 2016 – Volvo FH, 500 к.с. с интелигентната автоматизирана скоростна кутия I-Shift Dual Clutch, вдъхновена от спортните автомобили. Предстоят регионалните кръгове на състезанието в Севлиево, Плевен, Варна и Русе. Националният финал на 23 юни ще определи победителя, който ще представлява страната ни в следващата фаза на пистата Хунгароринг и ще се бори за голямата награда Volvo V40.

На снимките: част от участиците, които изробваха уменията си на 10-метровата стена в рамките на състезанието “Можеш ли да катериш като новия Volvo FMX” и Volvo FH, 500 к.с., с интелигентната автоматизирана скоростна кутия I-Shift Dual Clutch – камионът, с който се провежда състезанието по икономично шофиране Drivers Fuel Challenge 2016.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин