Катастрофира Pagani Zonda HP Barchetta за 30 милиона лева!

0709
2022

Катастрофите със скъпи спортни автомобили вече не са рядкост. Сега пострада един от трите произведени Pagani Zonda HP Barchetta. AUTO BILD ще ви даде информация!

Когато един адски скъп спортен автомобил претърпи катастрофа, сърцата на повечето фенове на спортните коли кървят. Сега произшествие претърпя Pagani Zonda HP Barchetta – единият от общо три произведени екземпляра.

Тежки щети по Pagani, задното колело е откъснато

Какво обаче се е случило? Екстремно рядката Zonda се е движила в рамките на събието Supercar Owners Circle в Хърватска, където се е случила катастрофата. Водачът на италианския „суперспортист” загубил контрол над автомобила и се е сблъскал с Ford Fiesta.

При това Pagani е причинил на малкия автомобил значителна щета, която е счупила предното ляво окачване на автомобила и е смачкала предната броня и калника. При Zonda обаче положението е още по-зле: една голяма част от шофьорската врата е повредена. Счупени носачи, щети по окачването и счупени части от каросерия по асфалта. Задното ляво колело и полуоската липсват изцяло.

За щастие няма пострадали

Тук сметката за ремонт на автомобила ще излезе доста солена, тъй като все пак разполагащото със 760 к.с. суперспортен автомобил струва като нов 30 милиона лева – така за известно време Zonda бе най-скъпият нов автомобил на света.

Накрая и добрата новина: за щастие при тази катастрофа няма пострадали. Вероятно обаче следващият път водачът на това Pagani ще бъде малко по-внимателен с даването на газ.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин